Ήρθε στη Θεσσαλονίκη το πρώτο ποδήλατο για άτομα με κινητικά προβλήματα

Τα άτομα με κινητικά προβλήματα θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να κάνουν ποδήλατο στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Μια ιδιωτική εταιρεία με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου κατασκεύασε το πρώτο ποδήλατο για άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην κίνηση. Με τη βοήθεια συνεπιβάτη θα μπορούν να πλέον να γευτούν τη χαρά της ποδηλατάδας.

Πιο συγκεκριμένα, στον ποδηλατόδρομο της Νέας Παραλίας, στο ύψος του Λευκού Πύργου παρουσιάστηκε το πρώτο πανελλαδικά, κοινόχρηστο ποδήλατο για ΑΜΕΑ -όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα CHANGE, στο οποίο συμμετέχει και η «Lever ΑΕ- Σύμβουλοι Ανάπτυξης», μέλος του Ομίλου «Σαμαράς & Συνεργάτες».

Πρόκειται για μια πρακτική αρκετά διαδεδομένη στο εξωτερικό, που προβλέπει στη συμμετοχή των ΑΜΕΑ σε μια συλλογική εμπειρία, στη βόλτα με ποδήλατο με κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο (προβλέπεται συνοδός- οδηγός για το ποδήλατο) που υπό άλλες προϋποθέσεις θα ήταν απαγορευτική. Το ηλεκτρικό αυτό ποδήλατο ανάλογα με το φορτιστή που φέρει μπορεί να προσφέρει αυτονομία 30 χλμ. (μικρός φορτιστής), 60 χλμ. (μεσαίος φορτιστής, όπως αυτός που διαθέτει το συγκεκριμένο ποδήλατο) και 70-100 χλμ. (ο μεγάλος φορτιστής), ενώ η φόρτισή του μπορεί να γίνει και σε ένα συμβατικό, οικιακό ρευματοδότη (πρίζα). Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποδήλατο θα διατεθεί δωρεάν για διάρκεια ενός έτους στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών Παράρτημα Μακεδονίας – Θράκης.

O πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, Γιώργος Αυγουστίδης, περιγράφοντας την εμπειρία του αυτή εξηγεί: «Οι συγκυρίες, που έχουν δημιουργηθεί και με τον COVID-19 μας οδηγούν, ώστε να επιλέξουμε το ποδήλατο και να το αγκαλιάσουμε όλοι. Συγχαρητήρια στο ΑΠΘ και σ’ όλους τους εταίρους του έργου, που σκέφτηκαν και προσφέρουν ένα δημοφιλές, μεταφορικό μέσο για ΑΜΕΑ σε κοινόχρηστο χρήση. Ειλικρινά ευχαριστούμε για τα 2 αμαξίδια, που δίνουν την δυνατότητα στα ΑΜΕΑ, να βγουν από το σπίτι τους και με το συνοδό τους να απολαύσουν μια αξιοπρεπή και ασφαλή μετακίνηση μ’ ένα από τα πιο όμορφα μεταφορικά μέσα».

Λίγα λόγια για το έργο CHANGE: Στόχος του προγράμματος είναι να αλλάξει τις συνήθειες και τις επιλογές μετακίνησης στις αστικές περιοχές –προτάσσοντας τα ποδήλατα κοινής χρήσης- μέσω της ανάδειξης σύγχρονων τεχνολογιών, προωθώντας, παράλληλα, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Πηγή:thestival.gr

No Comments

Post A Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο