Διαδοχικές Συναντήσεις του Πα.Σ.Πα. Μακεδονίας – Θράκης με τον Πρωθυπουργό και μέλη της Κυβέρνησης – Επί τάπητος ζητήματα αναπηρίας

Ολιγόλεπτες διαδοχικές συναντήσεις είχε ο Πρόεδρος του Πα.Σ.Πα. Μακεδονίας Θράκης κ. Αυγουστίδης, τόσο με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, καθώς και με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα. Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά τη διάρκεια επίσκεψης των τελευταίων, στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων «Ο Άγιος Παντελεήμων» στη Θεσσαλονίκη.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό και αντίστοιχα τον Υπουργό και την Υφυπουργό, για θέματα που αφορούν τον χώρο της αναπηρίας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και για τα ζητήματα καθώς και για τις εξελίξεις που υπάρχουν γύρω από την θέσπιση του «Προσωπικού Βοηθού».

Πιο αναλυτικά, τονίστηκε στον κ. Μητσοτάκη η ανάγκη ο νέος αυτός φορέας να “δομηθεί” σε στέρεες βάσεις, καλύπτοντας τις πραγματικές ανάγκες των ατόμων ΑμεΑ, για 24ωρη φροντίδα από εξειδικευμένο προσωπικό, διασφαλίζοντας έτσι μια αξιοπρεπή διαβίωση αυτών, “ανακουφίζοντας” από τα βάρη (οικονομικά και μη) τις οικογένειές τους, καλύπτοντας παράλληλα πάγιες και διαρκείς ανάγκες τους.

Ο Πρωθυπουργός από την μεριά του υπενθύμισε ότι για την Κυβέρνηση η διαφύλαξη της υγείας των «ευπαθών ομάδων» αποτελεί προτεραιότητα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως θα σταθεί αρωγός στους ανθρώπους με αναπηρίες, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.

Αντίστοιχα στον κ. Κικίλια τέθηκαν θέματα προσβασιμότητας στα δημόσια Νοσοκομεία της χώρας, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι ζητήθηκε από τον Υπουργό να πραγματοποιηθούν προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού στα θέματα κινητικής αναπηρίας (φυσίατροι, φυσιοθεραπευτές, κ.α.), ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές για την ενίσχυση – στήριξη των Κέντρων Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης.

Στην συνέχεια, ο κ. Αυγουστίδης στην συνομιλία του με την κα. Μιχαηλίδου, έθεσε ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος που άπτονται της αρμοδιότητας της Υφυπουργού, τονίζοντας την ανάγκη ανανέωσης των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου που έχουν λήξει, των ατόμων που δουλεύουν σε δομές Πρόνοιας και την ενίσχυσή τους με μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό, καθώς οι πολιτικές λιτότητας των τελευταίων χρόνων, έχουν δημιουργήσει προβλήματα ως προς την λειτουργία και την παροχή υπηρεσιών, εξαιτίας της υποστελέχωσης.

Κλείνοντας ο Πρόεδρος του Συλλόγου δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είμαστε δίπλα στους ανθρώπους με βαριές κινητικές αναπηρίες, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους», σημειώνοντας παράλληλα: «Οι συναντήσεις αυτές εντάσσονται σε ένα συνεχή και ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας, στη βάση ενός ειλικρινούς διαλόγου και με διάθεση να συζητηθούν και να επιλυθούν ζητήματα και προβλήματα που χρονίζουν».

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου δεν θα μπορούσαν να μην συγχαρούν το προσωπικό του Ιδρύματος του «Αγίου Παντελεήμων» για τις υπηρεσίες τους σε ανθρώπους που βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη και ιδιαίτερα κατά την περίοδο της πανδημίας του Κορωνοϊού, όπου λήφθηκαν όλα τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να διαφυλαχτεί η υγεία τόσο των περιθαλπόμενων όσο και του προσωπικού.

No Comments

Post A Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο