Συνάντηση του Πα.Σ.Πα. Μακεδονίας – Θράκης με τον ΟΑΣΘ στο πλαίσιο της βελτίωσης της προσβασιμότητας στις Αστικές Συγκοινωνίες

Η βελτίωση της εξυπηρέτησης των ατόμων με βαριές κινητικές αναπηρίες από τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης αποτέλεσε το κύριο σημείο συζήτησης, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού, την Τρίτη 18 Μαΐου.

Εκεί ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αυγουστίδης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Βαρσαμής είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΘ κ. Γεώργιο Σκόρδα, καθώς και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο κ. Ιωάννη Ρεντζεπέρη.

Τα μέλη του Πα.Σ.Πα. Μακεδονίας – Θράκης κατέθεσαν τις προτάσεις – αιτήματά τους αναφορικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Οργανισμού, τόσο ως προς τις αστικές και υπεραστικές γραμμές, όσο και από την υπηρεσία «πόρτα – πόρτα», στο πλαίσιο της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης – κοινωνικοποίησης των ΑμεΑ.

Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκε η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας «πόρτα – πόρτα» και της επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας κατά μία ώρα τους θερινούς μήνες, καθώς και των λεωφορείων των αστικών γραμμών, όσον αφορά στη συντήρηση ραμπών και στην επιμόρφωση των οδηγών σε θέματα αντιμετώπισης των ατόμων με βαριές κινητικές αναπηρίες και όχι μόνο.

Από τη Διοίκηση του Οργανισμού υπήρξε ενημέρωση σχετικά με τις δυνατότητες του ΟΑΣΘ, τις συνθήκες παροχής του παρεχόμενου έργου, καθώς και τον προγραμματισμό για άμεση προμήθεια νέων λεωφορείων που θα εκσυγχρονίσουν και θα αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες του προγράμματος «πόρτα – πόρτα».

Από την πλευρά του μάλιστα ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Σκόρδας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι θα εξεταστεί σοβαρά η επέκταση του ωραρίου κατά μία ώρα της υπηρεσίας «πόρτα – πόρτα» κατά τους θερινούς μήνες, ενώ θα καταργηθεί και η «τιμωρητική διάταξη» όσων ατόμων με κινητικές αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις δεν προσέρχονταν στο προγραμματισμένο ραντεβού τους, με αποτέλεσμα να αποκλείονται από τη χρήση της δωρεάν μετακίνησης για ένα μήνα.

Παράλληλα ο κ. Σκόρδας τόνισε ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες προσπάθειες ως προς την συντήρηση των λεωφορείων, ώστε να παρέχονται απρόσκοπτα οι συγκοινωνιακές υπηρεσίες προς τα ΑμεΑ, δίνοντας μάλιστα ιδιαίτερη βαρύτητα ως προς την εξυπηρέτησή τους, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι η μέριμνα του Οργανισμού για τα άτομα με αναπηρίες είναι συνεχής και αποτελεί μια από τις άμεσες προτεραιότητες, έτσι ώστε να ενισχυθεί το συγκοινωνιακό έργο της Θεσσαλονίκης.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι όλες οι πλευρές διατύπωσαν την κοινή τους προσήλωση στο στόχο της ενίσχυσης της μοναδικής αστικής συγκοινωνίας για την πόλη της Θεσσαλονίκης και την αισιοδοξία τους η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί αδιάλειπτη, ώστε από κοινού να ξεπεραστούν τα εμπόδια που θέτουν πολλές φορές τα στενά όρια της αναπηρίας.

Κλείνοντας τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Παραρτήματος Μακεδονίας – Θράκης δεν θα μπορούσαν να μην ευχαριστήσουν θερμά τη Διοίκηση του Οργανισμού και προσωπικά τον Πρόεδρο κ. Σκόρδα για την εγκάρδια υποδοχή, καθώς τη διάθεση που έδειξε για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των ΑμεΑ.

No Comments

Post A Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο