«Αγκαλιάζοντας»… το Καστελλόριζο!!!

Στο πλαίσιο της κοινωνικής μέριμνας αλλά και της ανθρωπιστικής δράσης, το Παράρτημα Μακεδονίας – Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών αποφάσισε να στηρίξει το πολυσήμαντο και εθνικής – γεωστρατηγικής εμβέλειας σύμπλεγμα της Μεγίστης, προχωρώντας στη δωρεά αναπηρικών και υγειονομικών ειδών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η προσφορά αυτή, που υλοποιήθηκε με την πολύτιμη συνεισφορά του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του 2ου Συγκροτήματος Υποστήριξης Αεροπορίας Στρατού που εδρεύει στον οικισμό της Πάχης Μεγάρων, αποτελεί έναν ακόμα ακρογωνιαίο λίθο στον τομέα της πρόληψης – περίθαλψης των κινητικών αναπηριών (και όχι μόνο) στην χώρα μας, με την ελάχιστη “υλική” ενίσχυση και κατ’ επέκταση την «ηθική» συμπαράσταση των κατοίκων εκεί… «αγκαλιάζοντας» το Καστελλόριζο απέναντι σε κάθε λογής αναίτια προκλητικότητα!

Πιο συγκεκριμένα, οι βασικοί άξονες της δωρεάς περιλαμβάνουν: δύο αναπηρικά αμαξίδια, ένα γερανάκι ανύψωσης ασθενών, πατερίτσες και άλλα ορθοπεδικά βοηθήματα, ένα στατικό ποδήλατο τετραπληγίας άνω και κάτω άκρων, καθώς και μάσκες προστασίας προσώπου για την πανδημία του “COVID-19”, τα οποία και μεταφέρθηκαν – παραδόθηκαν με ελικόπτερο CH-47D (Chinook).

Πρόθεση του Συλλόγου είναι η συμβολή προς όφελος των κατοίκων του ακριτικού Καστελλόριζου που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» και των επισκεπτών του νησιού, με την ενίσχυση του εξοπλισμού των υποδομών, την πρόληψη, καθώς και την αντιμετώπιση τυχόν περιστατικών και ατυχημάτων, εξασφαλίζοντας τις αναγκαίες – βασικές προϋποθέσεις αντιμετώπισης προβλημάτων που ενδεχομένως να προκύψουν.

Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι κατά την επίσκεψη των ανθρώπων του Συλλόγου στη βάση των ελικοπτέρων που εδρεύουν στο αεροδρόμιο της Πάχης Μεγάρων, η υποδοχή ήταν κάτι παραπάνω από θερμή και εγκάρδια από τους αξιωματικούς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα σε υπηρεσία και οι οποίοι καθημερινά δίνουν τον δικό τους αγώνα απέναντι στην προάσπιση των εθνικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων (προετοιμαζόμενοι για πολεμικές αποστολές), αλλά και στην προσφορά στο κοινωνικό σύνολο (εκτέλεση αεροδιακομιδών, δασοπυρόσβεση κλ.) σώζοντας ανθρώπινες ζωές.

«Αλληλεγγύη σημαίνει πράξεις και όχι λόγια» σημείωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αυγουστίδης, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Εν μέσω μιας περιόδου δυσκολιών οικονομικών, επαγγελματικών, προσωπικών, κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος. Όποιος μπορεί, οφείλει να ωφελεί και όποιος έχει ανάγκη, πρέπει να στηρίζεται».

Παράλληλα με την ξενάγηση που παρείχαν οι αξιωματικοί των ελικοπτέρων του 2ου ΣΥΑΣ, οι άνθρωποι του Συλλόγου είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και το Αττικό Αεραθλητικό Κέντρο (Skydive Attica), όπου υπήρξε ενημέρωση για την προσπάθεια που γίνεται για την διάδοση του αλεξιπτωτισμού στην Ελλάδα, προσφέροντας ασφαλή και αξέχαστα άλματα, αλλά και για τις ενέργειες που έχουν προγραμματιστεί ώστε να μπορούν και τα ΑμεΑ να πραγματοποιούν ελεύθερες πτώσεις.

Κλείνοντας, η συγκεκριμένη ενέργεια επαληθεύει με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι ο Πα.Σ.Πα. Μακεδονίας Θράκης, πάντα πρωτοπόρος, αποτελεί έναν από τους στυλοβάτες του αναπηρικού κινήματος, όπου η συνέργεια και η ένωση των δυνάμεων, επιτυγχάνουν τον έναν και μοναδικό σκοπό που δεν είναι άλλος από την ισότιμη και ενεργή συμμετοχή όλων των ΑμεΑ στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Τόσο ο Πρόεδρος όσο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ευχαριστούν θερμά το ΥΠ.ΕΘ.Α. και προσωπικά τον Υφυπουργό και Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΣ Στρατηγό εν αποστρατεία κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, καθώς και τον Στρατηγό Α/ΓΕΕΘΑ κ. Κων/νο Φλώρο για την συγκινητική στήριξή τους στις δράσεις του Συλλόγου και εύχονται στους χειριστές των ελικοπτέρων καλές πτήσεις και συνάμα υγεία και καλή συνέχεια στο πολυδιάστατο έργο τους. Όπου υπάρχει σωστή οργάνωση και θέληση μπορούμε να επιτύχουμε πολλά…

Δεν σταματάμε ποτέ… η προσπάθεια είναι συνεχής… επαγρυπνούμε πάντα…

No Comments

Post A Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο