Συνάντηση με φοιτητές του ΑΠΘ στο πλαίσιο της λειτουργικότητας του πρώτου αναπηρικού ποδηλάτου στην χώρα μας

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου μας με την ομάδα του κ. Πολίτη, επίκουρου καθηγητή Συγκοινωνιακού Σχεδιασμού του ΑΠΘ και συντονιστής του έργου, στο πλαίσιο των βελτιώσεων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν, για την περαιτέρω αξιοποίηση της λειτουργικότητας του πρώτου αναπηρικού ποδηλάτου που κυκλοφόρησε στην χώρα μας!!

Κεντρικός άξονας της συζήτησης ήταν πως μπορεί το αναπηρικό ποδήλατο να γίνει πιο εύχρηστο και ασφαλές για έναν χρήστη αναπηρικού αμαξιδίου και του συνοδού του, ώστε να μπορεί να κάνει χρήση και αυτού του μέσου, απολαμβάνοντας μια βόλτα στην πόλης μας ή ακόμα και για να το χρησιμοποιεί για τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησής του.

Το πρώτο ποδήλατο για άτομα με κινητικές αναπηρίες αποτελεί πρωτοπορία για τα ελληνικά δεδομένα, σηματοδοτώντας την αλλαγή νοοτροπίας ως προς την χρήση και άλλων μέσων μετακίνησης, συμβάλλοντας στην προσβασιμότητα των ΑμεΑ.

Τόσο ο Πρόεδρος κ. Αυγουστίδης όσο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δεν έχουν παρά να ευχαριστήσουν και να συγχαρούν το ΑΠΘ, καθώς και τον καθένα ξεχωριστά, που συνέβαλλε σε αυτήν την προσπάθεια – πρωτοβουλία και εύχονται από καρδιάς την συνέχιση και άλλων τέτοιων ιδεών – ενεργειών, που θα συμβάλλουν στην ένταξη στην κοινωνία των ατόμων με βαριές κινητικές αναπηρίες και των οικογενειών τους.

No Comments

Post A Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο