Ανακυκλώνοντας… για ένα αμαξίδιο!!

Μέσα από την ευγενική προσφορά της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, παραδόθηκε στον Πα.Σ.Πα. Μακεδονίας – Θράκης ένα καινούργιο χειροκίνητο αναπηρικό αμαξίδιο, επισφραγίζοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια φορέων και πολιτών της πόλης της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα των ανθρώπων (φοιτητές, διδάσκοντες, εργαζόμενοι) του ΠΑ.ΜΑΚ., που συγκέντρωναν καθημερινά πλαστικά καπάκια και τα παρέδιδαν στους χώρους συλλογής του Πανεπιστημίου.

Το αμαξίδιο παρέδωσε στον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Αυγουστίδη, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Χάρης Αηδονόπουλος και ο Υπεύθυνος της Ομάδας του Πανεπιστημίου κ. Άρης Χατζηνικολάου, σε μια συμβολική «τελετή» στα πλαίσια της δράσης «Keep on Moving», η οποία αφορά τη συλλογή πωμάτων πλαστικών μπουκαλιών και τη μετατροπή της οικονομικής τους αξίας σε αγορά αναπηρικών αμαξιδίων, μέσω της ανταποδοτικής ανακύκλωσης.

Οι δράσεις αυτές πέρα από την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων με κινητικές αναπηρίες και την ενίσχυση της κοινωνικής προσφοράς, επιτυγχάνουν ταυτόχρονα και την προώθηση της αξίας της ανακύκλωσης, δίνοντας το μήνυμα σε όλους τους πολίτες για μια εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων.

Τόσο ο Πρόεδρος του Συλλόγου όσο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δεν θα μπορούσαν να μην ευχαριστήσουν θερμά τον κ. Αηδονόπουλο, αλλά και τον κ. Χατζηνικολάου για την ευγενική τους αυτή χειρονομία και προσφορά, αλλά πάνω από όλα τον καθένα ξεχωριστά που συνέβαλλε στην προσπάθεια συλλογής παντός είδους πλαστικών πωμάτων, που θεωρητικά φαίνονται ευτελής οικονομικής αξίας, αλλά τελικά αξίζουν πολλά…

Είναι αξιοθαύμαστο πως σε περιόδους δύσκολες για την χώρα και τις αλλαγές που έχουν επέλθει στην καθημερινή ζωή του καθένα ξεχωριστά και ιδιαίτερα των ατόμων με βαριές κινητικές αναπηρίες και των οικογενειών τους, υπάρχουν άνθρωποι που συνεχίζουν να δείχνουν τις ευαισθησίες τους και να βοηθούν τον συνάνθρωπό τους με όποιον τρόπο μπορούν.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι η επιτυχημένη λειτουργία του Προγράμματος ανακύκλωσης του ΠΑ.ΜΑΚ. συνεχίζεται δυναμικά και με πολύ μεράκι (και είναι άξιοι συγχαρητηρίων γι’ αυτό), όπου ο καθένας μπορεί να αφήσει καπάκια από κάθε είδους πλαστική συσκευασία σε ειδικούς κάδους που υπάρχουν στον χώρο του Ιδρύματος, ενώ ανάλογοι κάδοι βρίσκονται και σε πολλά σημεία στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ως Σύλλογος στηρίζουμε ενεργά την δράση «Keep on Moving» παραμένοντας πιστοί στις δεσμεύσεις μας και στο καθήκον μας να στεκόμαστε δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη και αντιμετωπίζουν προβλήματα.

No Comments

Post A Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο