5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023: Για να απολαύσουμε ΟΛΟΙ την ζωή… «Περπάτησε» με όποιον τρόπο μπορείς δίπλα μας!

5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ σήμερα… Μία Ημέρα ευαισθητοποίησης αλλά και ανάδειξης σημαντικών πτυχών της ανθρώπινης ζωής… αφιερωμένη στους ανθρώπους εκείνους που έχουν υποστεί τραυματισμούς – βλάβες του νωτιαίου μυελού, μετά από τροχαία ατυχήματα, βουτιές σε αγεωγράφητα νερά, πτώσεις, ασθένειες, κ.α.

 

Μια Παγκόσμια Ημέρα η οποία αποτελεί την καλύτερη αφορμή για να υπενθυμίζει σε όλους μας τη σημαντικότητα του προβλήματος της Κάκωσης Νωτιαίου Μυελού, την πολυπλοκότητα της αποκατάστασης, της προσαρμογής, αλλά και της επανένταξης των ατόμων αυτών στην κοινωνία, τονίζοντας παράλληλα την σημασία της πρόληψης τέτοιων φαινομένων.

 

Φέτος λοιπόν, το Παράρτημα Μακεδονίας – Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, προέβαλε μέσα από το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού που οργάνωσε και φιλοξένησε στην Θεσσαλονίκη, δύο πολυδιάστατα και πολυσήμαντα ζητήματα που αφορούν τις σύγχρονες εξελίξεις στον χώρο της κινητικής αναπηρίας.

 

Το πρώτο είναι ο θεσμός του Προσωπικού Βοηθού, ο οποίος σχετίζεται άμεσα με την κοινωνική ένταξη, την ανεξαρτητοποίηση, το οικογενειακό περιβάλλον και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με κακώσεις, ενώ το δεύτερο αφορά τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και των ακραίων καιρικών φαινομένων στην καθημερινότητα των ατόμων αυτών, ανοίγοντας έτσι νέα κεφάλαια και νέους διαλόγους, σε ένα περιβάλλον το οποίο συνεχώς μεταλλάσσεται.

 

Το μήνυμα λοιπόν για την σημερινή Ημέρα είναι ότι: Για να απολαύσουμε ΟΛΟΙ την ζωή… «Περπάτησε» με όποιον τρόπο μπορείς δίπλα μας!

 

Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι ο ΠΑ.Σ.ΠΑ. Μακεδονίας – Θράκης συνεχίζοντας τις εκστρατείες ενημέρωσης γύρω από τα θέματα αυτά, διοργανώνει σε συνεργασία με άλλους φορείς διαδικτυακή συζήτηση (στην πλατφόρμα ΖΟΟΜ) και ώρα 20:00, με θέμα: «Η πρόσβαση σε υπηρεσίες για Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού – Μια ζωή λιγότερο πολύπλοκη».

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε στην αφίσα, ενώ για παρακολούθηση της συζήτησης συνδεθείτε στο παρακάτω λινκ:

 

https://us02web.zoom.us/j/81444072076?pwd=Z25aRzlueWkzUkpDcjBobjdkejNjZz09#success 

No Comments

Post A Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο