5 Σεπτεμβρίου 2016 – Παγκόσμια Ημέρα Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού

Κλέβοντας τις εντυπώσεις και κερδίζοντας το στοίχημα της ενημέρωσης και της πρόληψης, αναφορικά με ζητήματα αναπηρίας, το Παράρτημα Μακεδονίας – Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, διοργάνωσε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2016, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού.

Τα μέλη του Συλλόγου μας ενημέρωσαν τους πολίτες της Θεσσαλονίκης για την συγκεκριμένη μορφή αναπηρίας και παράλληλα διένειμαν φυλλάδια με χρήσιμο υλικό. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η φωταγώγηση του Λευκού Πύργου με το λογότυπο της Ημέρας, ένα λογότυπο που αποτελεί δημιουργία Έλληνα παραπληγικού, που έγινε αποδεκτό από την παγκόσμια κοινότητα.

Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι από τις 25 Αυγούστου η τηλεματική του ΟΑΣΘ μετέδιδε το μήνυμα της ημέρας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, γύρω από τις κακώσεις.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Γ΄ Σώματος Στρατού, τους οποίους ευχαριστούμε από καρδιάς.

Κλείνοντας, ευχαριστούμε και τους λοιπούς χορηγούς της εκδήλωσης, όπως: την εταιρεία COLOPLAST, το Κέντρο Αποκατάστασης “Η Αναγέννηση”, και τα καταστήματα ορθοπεδικών ειδών ORTHOSTATISI και FRONTIS.

No Comments

Post A Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο