3 Δεκεμβρίου 2022: Η φίλαθλη ιδιότητα, αλλά και η συμμετοχή σε αθλητικά δρώμενα δεν γνωρίζει τι θα πει Αναπηρία…

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θέλοντας να τιμήσει τα Άτομα με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας, άνοιξε τις θύρες του ΠΑΟΚ SPORT ARENA και υποδέχθηκε τα μέλη των Συλλόγων ΑμεΑ της πόλης μας.

 

Στην πρόσκληση αυτή δεσπόζουσα θέση είχε το Παράρτημα Μακεδονίας – Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, όπου δυναμικό παρόν έδωσαν τα μέλη του, στέλνοντας ένα ξεχωριστό μήνυμα ζωής, αναφορικά με την συμμετοχή τους στα κοινωνικά δρώμενα και όχι μόνο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα γρήγορο πέρασμα από την μπουτίκ του γηπέδου της Τούμπας, όπου μέλη του Συλλόγου που είναι φίλοι της ομάδας προμηθεύτηκαν διάφορα αναμνηστικά, ενώ στην συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο εσωτερικό του γηπέδου.

 

Στους εξωτερικούς χώρους μάλιστα του γηπέδου, οι υπεύθυνοι επεφύλαξαν αρκετές δραστηριότητες – εκπλήξεις για τα άτομα με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις. Χαρακτηριστικά, αξίζει να αναφέρουμε ότι δημιουργήθηκαν διάφορες δραστηριότητες από μέλη των τμημάτων της ομάδας του ΠΑΟΚ, όπως λ.χ., ποδόσφαιρο, μπάσκετ, ποδόσφαιρο τυφλών, πάλη κλπ., στις οποίες συμμετείχαν όλοι όσοι παραβρέθηκαν.

Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε χορταστικό κέρασμα, καθώς και οι καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες, με τα μέλη του Παραρτήματος να παραδίδουν δωρεάν μαθήματα τρόπων αντιμετώπισης των καθημερινών δυσκολιών, δίνοντας την ευκαιρία στον κόσμο που παραβρέθηκε στο γήπεδο να διαπιστώσει ότι η φίλαθλη ιδιότητα, αλλά και η συμμετοχή σε αθλητικά δρώμενα δεν γνωρίζει τι θα πει Αναπηρία.

 

Η αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα δεν μπορεί και δεν πρέπει να περιορίζεται, αλλά να βρίσκει διαφορετικές μορφές έκφρασης. Τα ΑμεΑ ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΟΥΝ την προσοχή, αλλά ΑΠΑΙΤΟΥΝ τον σεβασμό!

Τόσο ο Πρόεδρος κ. Αυγουστίδης όσο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑ.Σ.ΠΑ. Μακεδονίας – Θράκης, ευχαριστούν θερμά την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την τιμητική κίνησή της και την άριστη φιλοξενία που επεφύλαξε στα μέλη του Συλλόγου, καθώς και τον καθένα ξεχωριστά που με την παρουσία του ενίσχυσε και ενισχύει την παρουσία και την φωνή του Παραρτήματος. 

No Comments

Post A Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο