3 Δεκέμβρη 2014 – Διοργάνωση Ημερίδας με θέμα: «Κοινωνική Πολιτική για τα Άτομα με Αναπηρίες»

Η 3η Δεκέμβρη έχει κατοχυρωθεί διεθνώς ως Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία. Δεν είναι όμως μια μέρα γιορτής, αλλά μια μέρα για αγωνιστική διεκδίκηση, υπενθύμιση όλων όσων θεωρούνται αυτονόητα και δεν είναι, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας πάνω στα θέματα που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία.

Ο Πα.Σ.Πα. Μακεδονίας – Θράκης, με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, διοργάνωσε μια ενημερωτική Ημερίδα με θέμα την «Κοινωνική Πολιτική», έχοντας ως στόχο να καταγραφούν οι υπάρχουσες δομές και φυσικά να επισημανθούν οι πάμπολλες ελλείψεις που υπάρχουν γύρω από τον χώρο της αναπηρίας.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας το απόγευμα της Τετάρτης στις 3 Δεκεμβρίου 2014, όπου παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες (έντονη βροχή), αρκετά μέλη, φίλοι του Συλλόγου και απλός κόσμος, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας.

Ομιλίες πραγματοποίησαν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, δήμαρχοι, αιρετά στελέχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν μεταξύ άλλων: ο Πρόεδρος του Παραρτήματος κ. Γ. Αυγουστίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κα. Πατουλίδου, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Κελεσίδου, η κα. Β. Νάκου εκπρόσωπος της Ν.Δ., η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Λ. Αμανατίδου, ο κ. Οδ. Μάιτα εκπρόσωπος του ΚΚΕ, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Λ. Κυρίζογλου.

Παράλληλα, με επιστολές τους χαιρέτισαν την Ημερίδα: η Βουλευτής των ΑΝΕΛ κα. Σ. Ξουλίδου, η Βουλευτής κα. Κ. Μάρκου, η Πρόεδρος της ΕΟΚΑ κα. Κοντογεωργάκη, ενώ κύριοι ομιλητές της Ημερίδας ήταν ο Δήμαρχος Νεάπολης Συκεών κ. Σ. Δανιηλίδης, ο οποίος μίλησε για τις υπηρεσίες στα Άτομα με Αναπηρία στον Δήμο του, που αποτελούν ένα ολοκληρωμένο μοντέλο για την κοινωνική ένταξη των Ατόμων με τα Αναπηρία σε τοπικό επίπεδο.

Επίσης, ως κύριος ομιλητής, ο κ. Δ. Καλάμπαλης, Διευθυντής του Περιφερειακού ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στα ΚΕΠΑ, στα προβλήματα που αντιμετώπισε στη πρώτη φάση της λειτουργίας του και στις προγραμματισμένες δράσεις του για το επόμενο διάστημα που θα διευκολύνουν τις διαδικασίες εξέτασης από το ΚΕΠΑ.

Τέλος, στις ομιλίες τους τόσο η κα Γ. Φύκα, Πρόεδρος του σωματείου «Άλλη Όψη», όσο και ο κ. Π. Ευαγγελινός, Διευθυντής του Κέντρου Αυτόνομης Διαβίωσης, μίλησαν για τις δυνατότητες και τις δραστηριότητες που μπορούν να αναπτύξουν τα άτομα με κινητική αναπηρία, προκειμένου να πετύχουν αυτό που καλείται «Αυτόνομη Διαβίωση». 

Παρακολουθήστε όλη την εκδήλωση εδώ: 

No Comments

Post A Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο