Φόρος τιμής και ευγνωμοσύνης στον Ήρωα Παύλο Μελά

Η εκδήλωση, η οποία συνέπιπτε με την ημέρα γέννησής του – 29 Μαρτίου του 1870 – αποτελεί φόρο τιμής στον Ήρωα Μακεδονομάχο, στον Γνήσιο Πατριώτη Παύλο Μελά, που με τη θυσία του αναπτέρωσε το ηθικό των Ελλήνων και ξύπνησε μέσα τους το πνεύμα της Ελευθερίας.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το πολιτιστικό τμήμα του Παραρτήματος Μακεδονίας – Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, όπου στην αφήγηση συμμετείχαν οι: Γεώργιος Αυγουστίδης, Πέτρος Βαρσαμής, Χαράλαμπος Καλομοίρης, Δημήτρης Μουρατίδης, Γιώργος Μωραΐτης, Στέλλα Πέρπερα, Ορχιδέα Τσέκα, Μαρία Φωτιάδου, ενώ τα κείμενα επιμελήθηκε ο κ. Τριαντάφυλλος Η. Κωτόπουλος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Α/ Γ.Ε.Σ. Αντιστράτηγος κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Διοικητής του Γ’ Σ.Σ. Αντιστράτηγος κ. Δημήτριος Μπίκος και ο Διοικητής της ΜΕΡ.ΥΠ. Υποστράτηγος κ. Γρηγόριος Γρηγοριάδης, τους οποίους και ευχαριστούμε από καρδιάς για την αμέριστη στήριξή τους προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση αυτή.

Επίσης, ευχαριστούμε για την βοήθεια και την άμεση ανταπόκριση σε κάθε μας αίτημα, το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, τον νυν Δ/ντή του Ταξίαρχο κ. Τραγαζίκη Ευάγγελο και τον μέχρι πρότινος Δ/ντή, Συνταγματάρχη (ΔΒ-ΕΥ) κ. Τζηρίδη Παναγιώτη, τον Δ/ντή 7ου ΕΓ/ΜΕΡ.ΥΠ., Συνταγματάρχη (ΠΖ) κ. Σταθαράκο Σαράντη, τον ΕΠ.ΟΠ. Επιλοχία (ΕΜ) κ. Καλλιώρα Πέτρο του 7ου ΕΓ/ΜΕΡ.ΥΠ., καθώς και τον κ. Χαριζάνη Γεώργιο, τεχνικό του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη μας, αλλά και τον καθένα ξεχωριστά που μας τίμησε με την παρουσία του, καθώς και όλους όσους συνέβαλλαν με οποιοδήποτε τρόπο, ώστε να γίνει πραγματικότητα αυτό που οραματιστήκαμε.

Η ζωή και η θυσία του Παύλου Μελά για την ελευθερία της Μακεδονίας μας, ας αποτελέσει την απαρχή μιας αδιάκοπης συμβολικής εθνικής ανάτασης, που θα παραδώσει στις επόμενες γενιές μια Ελλάδα στη θέση που της αξίζει.

No Comments

Post A Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο