Η προσωποποίηση του άνθους!

Σε μία άκρως συγκινητική βραδιά πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 8 Απριλίου 2024, η εκδήλωση προς τιμήν του πανεπιστημιακού καθηγητή και ποιητή Τριαντάφυλλου Κωτόπουλου, στο Θέατρο της Μονής Λαζαριστών, στη σκηνή Σωκράτης Καραντινός, με διοργανώτρια αρχή την Μέριμνα Ποντίων Κυριών.

 

Στην εκδήλωση με γενικό τίτλο «Γιατί οι άνθρωποι της Αρχοντιάς από μακριά μυρίζουν» συμμετείχαν καλλιτέχνες, άνθρωποι των γραμμάτων, φοιτητές, κ.α., όπου πλήθος κόσμου έδωσε το παρών, μεταξύ των οποίων και Μέλη του Παραρτήματος, ενώ σύντομη ομιλία απηύθυνε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γεώργιος Αυγουστίδης.

 

Ο Τριαντάφυλλος υπήρξε για τον ΠΑ.Σ.ΠΑ. Μακεδονίας – Θράκης ο κύριος εμπνευστής και καθοδηγητής της πολιτιστικής του ομάδας και αποτελεί μέχρι και σήμερα τον άνθρωπο που πιστεύει στα άτομα με κινητικές αναπηρίες, τιμώντας τα Μέλη του Συλλόγου με την εμπιστοσύνη και την φιλία του.

 

Χαρακτηριστικά αξίζει να αναφέρουμε μερικές μόνο από τις πολλές συνεργασίες μαζί του, όπως: εκδηλώσεις για Θεσσαλονικιούς ποιητές (Χριστιανόπουλο, Καρέλλη, Αναγνωστάκη κ.α.), βραδιές αφιερωμένες σε ποιητές όπως ο Καβάφης, ο Ρίτσος, ο Καζαντζάκης, εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, αφιέρωμα στην ζωή του Παύλου Μελά, στηρίζοντας έτσι με υπομονή και πάθος, αλλά και με τον ορθό και σοβαρό ελληνικό του λόγο, όπως μόνο αυτός ξέρει, κάθε προσπάθεια του Συλλόγου μας όλα αυτά τα χρόνια.

 

Ως Παράρτημα Μακεδονίας – Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε ολόψυχα να είσαι πάντα υγιής στο σώμα, την ψυχή και το μυαλό, να έχεις πάντα δίπλα σου την οικογένειά σου και να γνωρίζεις ότι η πολιτιστική ομάδα μας είναι πάντα έτοιμη για νέες περιπλανήσεις με την καρδιά μας ανοικτή και εσένα μέσα της.

 

Ευχαριστούμε φίλε Τριαντάφυλλε!  

No Comments

Post A Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο