Εκεί που οι άλλοι σταματούν… ο ΠΑ.Σ.ΠΑ. (Μ – Θ) συνεχίζει…

Εκεί που οι άλλοι σταματούν… ο ΠΑ.Σ.ΠΑ. (Μ – Θ) συνεχίζει… είναι ο τίτλος που χαρακτηρίζει το πέρασμα του Συλλόγου από την περιοχή της ορεινής Ναυπακτίας και πιο συγκεκριμένα την περιοχή του Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας.

 

Στα πλαίσια λοιπόν της κοινωνικοποίησης, της αναψυχής, αλλά και της ψυχαγωγίας των ατόμων με κινητικές αναπηρίες, το Παράρτημα διοργάνωσε πολυήμερη εκδρομή, δίνοντας την ευκαιρία στα Μέλη του να επισκεφθούν και να εξερευνήσουν νέα μέρη.

Το πρωί της Πέμπτης (21/09/2023) δόθηκε το εναρκτήριο έναυσμα με κατεύθυνση την Αιτωλοακαρνανία και ενδιάμεση στάση στα Ιωάννινα για καφέ και φαγητό, με τελικό προορισμό το ξενοδοχείο Themrios Apollon, όπου η φιλοξενία και η περιποίηση από την πλευρά των εργαζομένων και του ιδιοκτήτη κ. Κούκου υπήρξε κάτι παραπάνω από θερμή και συγκινητική, τους οποίους και ευχαριστούμε από καρδιάς.

 

Την επόμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Ιερά Μονή Προυσού, η οποία πήρε το όνομά της από την θαυματουργή εικόνα της «Παναγίας Προυσιώτισσας». Ένα ιστορικό μοναστήρι στον Νομό Ευρυτανίας χτισμένο σε μία απόκρημνη και βραχώδη περιοχή κατάφυτη από έλατα, το οποίο αποτέλεσε κέντρο πολιτικής καθοδήγησης της Επανάστασης του 1821, παίζοντας κρίσιμο ρόλο στην όλη διαχείριση της πολιορκίας του Μεσολογγίου, ενώ και ο Στρατηγός Καραϊσκάκης είχε το στρατηγείο του στην Μονή.

Μέσα από μια εντυπωσιακή μεν διαδρομή (από άποψης φυσικής ομορφιάς) αλλά ενός πολύ άσχημου οδικού δικτύου, η «ομάδα» δεν συνέχισε την διαδρομή της προς την πόλη του Καρπενησίου (όπως είχε προγραμματιστεί), παίρνοντας έτσι τον δρόμο της επιστροφής για το χωριό Θέρμο, όπου ο καθένας απόλαυσε την βόλτα του και περιηγήθηκε στο χωριό.

 

Επόμενος σταθμός (Σάββατο 23/09/2023) το μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων αλλά και η Ιερά Μονή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, όπου όσοι την επισκέφτηκαν είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τα λείψανά του, αλλά και να ενημερωθούν για την δράση του Ελληνορθόδοξου αυτού Ιερομόναχου. Επόμενη στάση ήταν η Πόλη της Ναυπάκτου… αλλά η ημέρα επεφύλασσε πολλές εκπλήξεις… καθώς το Λεωφορείο αντιμετώπισε μηχανολογικό πρόβλημα… 

Η ζέστη ήταν αρκετή, αλλά η κινητοποίηση άμεση! Η πλειοψηφία των Μελών αποχώρησε με ταξί, η Αστυνομία ήρθε στο σημείο ώστε να κλείσει τον δρόμο με κώνους, ενώ ο κ. Κων/νος Βαζούρας ήταν ο άνθρωπος ο οποίος «έλυσε τον γόρδιο δεσμό», επισκευάζοντας το Λεωφορείο, επαναφέροντάς το και πάλι σε λειτουργική κατάσταση και τον οποίο ευχαριστούμε εγκάρδια. Μάλιστα αξίζει να αναφερθεί ότι όσοι βρέθηκαν στο συνεργείο είχαν την τύχη να περιηγηθούν σε έναν νερόμυλο 100 ετών ο οποίος βρίσκονταν στο σημείο εκείνο.

 

Παρά τις αντιξοότητες και την ταλαιπωρία της ημέρας… και έχοντας κάνει αισθητή πλέον την παρουσία μας στο Θέρμο, το κέφι και η δύναμη δεν έλειψε από κανέναν. Η ημέρα ολοκληρώθηκε με καλό φαγητό στις όχθες της λίμνης Τριχωνίδας, ενώ η βραδιά έληξε με δυνατές μουσικές και πολύ χορό, «σηκώνοντας» στο πόδι όλο το ξενοδοχείο.

 

Έχοντας αποκομίσει στις αποσκευές περίσσιο χαμόγελο αλλά και αστείρευτη ενέργεια, η Κυριακή ήταν η ημέρα της επιστροφής, με μικρή ενδιάμεση στάση στην πόλη της Πρέβεζας.

 

Τα συναισθήματα πολλά… οι εμπειρίες επίσης πολλές… η φιλοξενία των ανθρώπων που μας γνώρισαν συγκινητική… Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον οδηγό κ. Νικόλαο Παυλίδη, καθώς και σε όλους όσους συμμετείχαν στην εκδρομή αυτή, στον καθένα ξεχωριστά, όπου παρά τα προβλήματα που υπήρξαν, κανένας δεν πτοήθηκε και δεν το έβαλε κάτω…

 

Συνεχίζουμε…

No Comments

Post A Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο