Εκδρομική εξόρμηση σε Πόρτο Λάγος και Ξάνθη

Με μια πολυπληθή αποστολή, πραγματοποιήθηκε μία ακόμα εκδρομική εξόρμηση του Παραρτήματος Μακεδονίας – Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, στο πλαίσιο κοινωνικών δράσεων, που προάγουν την εξωστρέφεια και την κοινωνικοποίηση των ατόμων με βαριές κινητικές αναπηρίες.

 

Το ξεκίνημα δόθηκε νωρίς το πρωί από τον προαύλιο χώρο της ΔΕΘ, με κατεύθυνση το Πόρτο Λάγος. Στην συμβολή της λίμνης Βιστωνίδας με το Θρακικό πέλαγος πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο εντυπωσιακό ομολογουμένως μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Νικολάου, το οποίο είναι χτισμένο σε δύο μικρά νησάκια μέσα στην λιμνοθάλασσα.

 

Με θέα το μοναδικό τοπίο της περιοχής και ύστερα από μία σύντομη περιήγηση – προσκύνημα στους ναούς του Αγίου Νικολάου και της Παναγίας της Παντάνασσας, τα Μέλη του Συλλόγου πήραν τον δρόμο για την πόλη της Ξάνθης, κάνοντας βέβαια πρώτα μία απαραίτητη στάση για φαγητό και χαλάρωση.

 

Κατόπιν, σειρά είχε η κεντρική πλατεία της Ξάνθης με τον διάσημο πύργο του ρολογιού, σήμα κατατεθέν της πόλης, όπου δεν έλειψε ο απαραίτητος καφές, οι βόλτες στα παραδοσιακά αρχοντικά σπίτια, αλλά και η προμήθεια τοπικών γλυκισμάτων της περιοχής.   

 

Με την δύση πλέον του ήλιου, το Παράρτημα πήρε τον δρόμο της επιστροφής για Θεσσαλονίκη, έχοντας αποκομίσει μία ακόμα ταξιδιωτική εμπειρία!

 

Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθεί ότι Μέλη του Συλλόγου είχαν συνάντηση και με το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης και πιο συγκεκριμένα, με την Πρόεδρο κα. Δήμητρα Κότσαρη, συζητώντας ευρύτερα ζητήματα και θέματα γύρω από τον χώρο της αναπηρίας.

No Comments

Post A Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο