Βιωματική εκπαιδευτική δράση στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια

Στο πλαίσιο δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των σχολικών κοινοτήτων που έχει καθιερώσει εδώ και χρόνια το Παράρτημα Μακεδονίας – Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, πραγματοποιήθηκε μία ακόμα εκπαιδευτική βιωματική δράση, αυτή την φορά στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια.

 

Οι μικροί μαθητές έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να γνωρίσουν και να κατανοήσουν πως ζει ένα άτομο που βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο, καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καθημερινή του ζωή, προσεγγίζοντας την αναπηρία με μια διαφορετική ματιά, ιδιαίτερα σε αυτήν την ηλικία που διαμορφώνεται ο χαρακτήρας, η νοοτροπία και οι αντιλήψεις τους.

 

Οι επισκέψεις αυτές όμως, πέρα από τον μορφωτικό τους χαρακτήρα, που στοχεύουν κατά κύριο λόγο στην εξάλειψη και καταπολέμηση των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων εντός της σχολικής κοινότητας που υπάρχουν για τα ΑμεΑ, έχουν και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

 

Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά του Γυμνασίου του Ανατόλια, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Παραολυμπιακό άθλημα Boccia και την επίδραση του αθλητισμού στα άτομα με κινητικές αναπηρίες, αναφορικά με τα οφέλη που έχει στην ψυχική και σωματική τους υγεία.

 

Κλείνοντας, από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γ. Αυγουστίδης δεν έκρυψε την χαρά του και την ικανοποίησή του για τις επισκέψεις αυτές και τα θετικά τους αποτελέσματα που έχουν για τα παιδιά.

 

Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά είναι οι καλύτεροι δέκτες των θετικών μηνυμάτων, για την διαμόρφωση μιας διαφορετικής κουλτούρας που θα συμπεριλαμβάνει ισότιμα τα ΑμεΑ στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

No Comments

Post A Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο