Το δικαίωμα στην μετακίνηση… Σημείο αναφοράς κατά την παρουσίαση των δύο νέων Λεωφορείων εξυπηρέτησης ΑμεΑ στον ΟΑΣΘ

Το δικαίωμα της δωρεάν μετακίνησης των ΑμεΑ με τα νέα διαμορφωμένα οχήματα του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, αποτέλεσε το σημείο αναφοράς της Διοίκησης του Οργανισμού, στο πλαίσιο της φιλοσοφίας της, ότι η μεταφορά πολιτών που αντιμετωπίζουν κάποιας βαριάς μορφής αναπηρία, είναι ένα κοινωνικό αγαθό.

 

Στην εκδήλωση παρουσίασης των νέων ειδικών διασκευασμένων οχημάτων παραβρέθηκε και ο ΠΑ.Σ.ΠΑ. Μακεδονίας – Θράκης, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Γεώργιο Αυγουστίδη να τονίζει τη σημασία που έχει για τα άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες η ενίσχυση – ανανέωση του στόλου των οχημάτων της υπηρεσίας «Πόρτα – Πόρτα», ικανοποιώντας έτσι ανάγκες μετακίνησης για ζητήματα εργασίας, υγείας, ακόμα και διασκέδασης.

 

Η απρόσκοπτη προσβασιμότητα και η ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με κινητικές και όχι μόνο αναπηρίες στο κοινωνικό γίγνεσθαι χωρίς περιορισμούς, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για ένα Κράτος ευνομούμενο, που θέλει να σέβεται τα δικαιώματα των ατόμων αυτών.

 

Επίσης, κατά τη διάρκεια της «εκδήλωσης» έγινε και επίδειξη επιβίβασης – αποβίβασης, κάνοντας χρήση της ειδικής ράμπας για ένα άτομο που βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο

 

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος κ. Γ. Αυγουστίδης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, εύχονται από καρδιάς τα νέα αυτοκίνητα (μίνι βαν) να είναι καλοτάξιδα, παρέχοντας βέλτιστες συνθήκες ασφάλειας και άνεσης, ικανοποιώντας πάγιες ανάγκες μετακίνησης των ατόμων με βαριές κινητικές αναπηρίες και των οικογενειών τους.

No Comments

Post A Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο