Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη αναφορικά με την στελέχωση και την ανάπτυξη του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Αμυνταίου

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Αμυνταίου, πραγματοποίησε το Παράρτημα Μακεδονίας – Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού σε νοσηλευτικές μονάδες των Νομών Φλωρίνης και Κοζάνης.

 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, κατέστη σαφές ότι η σημασία και η δυνατότητα της εν λόγω Μονάδας μπορεί να υπερβεί τα όρια της ευρύτερης περιοχής και να επεκταθεί ακόμα και διαβαλκανικά, καθώς λόγω των σύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων που διαθέτει, θα μπορεί να εξυπηρετήσει και άτομα από τις γύρω χώρες, προς όφελος της ευρύτερης περιοχής.

 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αυγουστίδης αναφέρθηκε αφενός στο αυτοδιοίκητο του Κέντρου και την οικονομική του ανεξαρτησία και αφετέρου στην σημασία της σωστής Αποκατάστασης των σωματικών, νοητικών και ψυχικών λειτουργιών των ασθενών, που εξαιτίας μίας ασθένειας ή ενός ατυχήματος, έμειναν ανάπηροι. Η δημιουργική Αποκατάσταση όπως επεσήμανε και ο κ. Αυγουστίδης, αποτελεί την σημαντικότερη προϋπόθεση, ώστε ένα άτομο ΑμεΑ (και το οικογενειακό του περιβάλλον) να μπορέσει να ανταποκριθεί και να συνεχίσει να συμβιώνει στο κοινωνικό γίγνεσθαι, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες των διαφόρων φορέων (λ.χ. προσωπικός βοηθός, επιστροφή στην εργασία, δικαίωμα στην εκπαίδευση).

 

Επιπλέον σημείωσε μεταξύ άλλων: «Το  Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης στο Αμύνταιο Φλώρινας, είναι το μοναδικό δημόσιο Κέντρο Αποκατάστασης στην βόρεια Ελλάδα και δεν υπολείπεται σε τίποτα από αντίστοιχα Κέντρα άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, εκτός φυσικά από την υλικοτεχνική και οικονομική ενίσχυση που παρέχεται σε αυτά και την ενίσχυση σε αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό».

 

Επίσης, κατά την τοποθέτησή του ο κ. Αυγουστίδης υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Η άμεση επάνδρωση με εξειδικευμένο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, η ενίσχυση του Κέντρου με σύγχρονο εξοπλισμό, καθώς και η συντήρηση του ήδη υπάρχοντος, σε συνάρτηση με την εξυπηρέτηση των ανασφάλιστων ατόμων με αναπηρία, αλλά και εκείνων των οικονομικά αδυνάτων, θα ενισχύσει σημαντικά την απρόσκοπτη λειτουργία της Μονάδας, ενισχύοντας την ευρύτερη περιοχή σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, πέρα από τα οφέλη προς τα ΑμεΑ, την στιγμή μάλιστα που στον δημόσιο λόγο γίνεται συζήτηση για την απολιγνιτοποίηση της περιοχής, την εύρεση νέων πόρων, την αποκέντρωση και ενίσχυση της επαρχίας και ειδικά του Νομού Φλωρίνης.

 

Ο κ. Γεωργιάδης αφού ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα που αφορούν το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Αμυνταίου δήλωσε μεταξύ άλλων: «Θέλουμε να φτιάξουμε ένα Κέντρο για αυτούς που πραγματικά το έχουν ανάγκη, με στόχο να φτιάξουμε ένα σπουδαίο χώρο όπου θα βρίσκουν καταφύγιο όχι μόνο οι ανασφάλιστοι αλλά και οι αδύναμοι συμπολίτες μας που δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν την συμμετοχή τους στα ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης».

 

Μάλιστα ο Υπουργός έβαλε τέλος στα σενάρια συνεργασίας του Κέντρου με τον ιδιωτικό τομέα, τονίζοντας ότι «η μόνη σκέψη που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι η συνεργασία της συγκεκριμένης δομής με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε) με στόχο να φτιάξουμε ένα σπουδαίο χώρο.

 

Παράλληλα υποσχέθηκε στην ιατρική υπηρεσία και στα στελέχη του ΚΕΦΙΑΠ ότι στα τέλη Μαΐου το Υπουργείο θα έχει καταλήξει στο σχέδιο εκείνο που θα αξιοποιεί όλα τα εργαλεία που υπάρχουν στη διάθεση της κυβέρνησης ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο όλες οι δυνατότητες του Κέντρου, αυξάνοντας το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών.

 

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Σταύρος Παπασωτηρίου, ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Ιωάννης Λιάσης, ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας κ. Γιώργος Μάντσος, η  Ιατρός  Αποκατάστασης και Διευθύντρια του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Αμυνταίου κα. Αγγελική Σταυριανού,  η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Αμυνταίου κα. Ελένη Αλεξανδρίδου.

No Comments

Post A Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο