Συμμετοχή του Πα.Σ.Πα. Μακεδονίας – Θράκης στην 78η ΔΕΘ

Δυναμική και αποτελεσματική ήταν η φετινή παρουσία του Παραρτήματος Μακεδονίας – Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκη. Στο περίπτερο του Συλλόγου μας, υπήρχε συνεχής παρουσία μελών και φίλων του, που υποδέχονταν και ενημέρωναν τους επισκέπτες. Από τις επισκέψεις επισήμων, ιδιαίτερη αξία είχαν αυτή του Υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα, που δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα με τον εκτελωνισμό των αναπηρικών αυτοκινήτων και το θέμα των ευνοϊκότερων  προϋποθέσεων  για την χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης.

Ακόμα υπήρξε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη, στον οποίο θέσαμε τα σοβαρότατα ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί με τον ΕΟΠΥΥ και τις παροχές του, με την δυσλειτουργία των ΚΕΠΑ, καθώς και την άμεση σύσταση επιτροπών αξιολόγησης ικανότητας οδήγησης για τα ΑμεΑ, αφού όπως είναι γνωστό αντίστοιχος φορέας υπάρχει μόνο στην Αθήνα, με συνέπεια οι συνάδελφοι της Βορείου Ελλάδος να ταλαιπωρούνται εδώ και καιρό.  

Επίσης, το περίπτερό μας, επισκέφθηκε και ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσιώτης ο οποίος άκουσε με ενδιαφέρον τα παράπονά μας για τα επιβατηγά πλοία των ακτογραμμών που είτε δεν διαθέτουν καμία πρόσβαση, είτε δεν συμμορφώνονται με τις προβλεπόμενες εκπτώσεις στα άτομα με αναπηρία. 

Τέλος, το πρωί του Σαββάτου (13/9/2013) ο Πρόεδρος του Παραρτήματος κ. Αυγουστίδης, είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα, ο οποίος τον κάλεσε στην απογευματινή συνάντησή του με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης. 

Παρακολουθήστε όλη την συνάντηση του Γεώργιου Αυγουστίδη με τον Αλέξη Τσίπρα εδώ:

https://www.thestival.gr/eidiseis/parapolitika/123713-video-synomilia-me-politi-se-anapiriko-amaksidio-eixe-o-al-tsipras-ton-kalese-stin-apogeumatini-synantisi-me-tous-foreis/

 

No Comments

Post A Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο