Συμμετοχή στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2019

Δυναμικό παρών για ακόμα μία χρόνια έδωσε το Παράρτημα Μακεδονίας – Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, στο μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός που διεξήχθη στη χώρας μας και ένα από τα σημαντικότερα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Πρόκειται φυσικά για την 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που διεξήχθη από τις 7 έως τις 15 Σεπτεμβρίου, σε μία έκταση 180.000 τ.μ. και διοργανώνεται κάθε χρόνο από την HELEXPO.

Πλήθος κόσμου επισκέφτηκε τον περιβάλλοντα χώρο του περιπτέρου του Συλλόγου, όπου ενημερώνονταν για τις δράσεις, την λειτουργία, τις προοπτικές και τις εκδηλώσεις των ανθρώπων με αναπηρία, διατηρώντας τον πήχη της επισκεψιμότητας αρκετά ψηλά, εδραιώνοντας την δυναμική του Συλλόγου, με τους ανθρώπους του να κερδίζουν ακόμα περισσότερο τις καρδιές του κόσμου.

Οι άνθρωποι του Συλλόγου Παραπληγικών διοργάνωσαν και συμμετείχαν με ενθουσιασμό στην μεγάλη γιορτή της Θεσσαλονίκης, η οποία χρόνο με τον χρόνο γίνεται όλο και πιο δημοφιλής σε όλο τον κόσμο και μάλιστα σε όλες τις ηλικίες.

Το φετινό μήνυμα που θέλησαν να περάσουν οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας δεν ήταν άλλο από το γεγονός ότι οι ίδιοι είναι απανόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας… δίνοντας καθημερινά έναν άνισο πολλές φορές αγώνα για μια αξιοπρεπή διαβίωση, ξεπερνώντας εμπόδια και δυσκολίες…

Επιπλέον στο περίπτερο υπήρχε φωτογραφικό και λοιπό υλικό, ενημερώνοντας και προβάλλοντας τόσο για τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με τροχοκαθίσματα, όσο και για τους στόχους του Συλλόγου, που δεν είναι άλλοι από την ευαισθητοποίηση της πολιτείας και των αρμόδιων φορέων, ώστε να «σκύψουν» πάνω από τα προβλήματά τους.

Τόσο ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αυγουστίδης, όσο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συνομιλήσουν κατά τη διάρκεια της Έκθεσης με αρκετά κυβερνητικά και όχι μόνο στελέχη, προγραμματίζοντας συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς, για θέματα που ταλανίζουν την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρίες και τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης.

Το περίπτερο του Συλλόγου Παραπληγικών Μακεδονίας Θράκης επισκέφτηκαν οι κ.κ. Βασίλειος Κικίλιας Υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Νίκος Παναγιωτόπουλος Υπουργός Άμυνας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Θεόδωρος Καράογλου Υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Δόμνα Μιχαηλίδου υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Αλκιβιάδης Στεφανής Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Χρήστος Χριστοδούλου Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Κούτρας Διοικητής Γ΄ Σώματος Στρατού, Βασίλειος Ματθαιόπουλος Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Μιχαήλ Καραμαλάκης Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας Βουλευτής Ν.Δ., Κωνσταντίνος Ζέρβας Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο Ανδρέας Γιαννόπουλος Πρόεδρος στο Χαμόγελο του Παιδιού, Βούλα Πατουλίδου Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Ιωάννης Σαρίδης πρώην Βουλευτής Ένωση Κεντρώων, Γιώργος Πατής Φουντάς του Ελληνικού Κολλεγίου, Μαρία Μήτσιου Καθηγήτρια Ειδικής Φυσικής Αγωγής ΑΠΘ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μας τίμησαν με την παρουσία τους το πρώτο τριήμερο ο πρώην Πρόεδρος και νυν Αντιπρόεδρος ΠΑΣΠΑ Αθηνών κ. Θανάσης Βίγλας, συνοδευόμενος από τους κκ. Σοφοκλή Αλέπη και Παναγιώτη Γιαννούκαρη μέλη του Διοικητικού Συλλόγου του ΠΑΣΠΑ Αθηνών.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει και στην ολιγόλεπτη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου του ζητήθηκε να σταθεί αρωγός στις προσπάθειες και στους αγώνες των ανθρώπων με αναπηρία, καθώς και με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Geoffrey Pyatt.

Ο Πρόεδρος κ. Αυγουστίδης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ευχαριστούν θερμά την διοίκηση της HELEXPO – ΔΕΘ και προσωπικά τον Πρόεδρο κ. Τζήκα Αναστάσιο, τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή και Διευθυντή Οικονομικών κ Τσαξιρλή Αλέξανδρο και την κα. Τομπάζη Άννα για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια απέναντι στον Σύλλογο και στην προσπάθεια που γίνεται για την επανένταξη των ατόμων και των οικογενειών τους στον κοινωνικό περίγυρο.

Επιπλέον, ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά όλους τους κυβερνητικούς και μη εκπροσώπους που επισκέφτηκαν τον περίπτερο, αλλά και τα μέλη του για την βοήθειά τους και την παρουσία τους, καθώς και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά…

Τέλος ο κ. Αυγουστίδης δήλωσε ότι: «ο Αγώνας και η Προσπάθειες δεν σταματούν ποτέ… συνεχίζουμε δυναμικά για την προστασία των δικαιωμάτων των ανθρώπων με αναπηρίες», – «ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου».

No Comments

Post A Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο