Στο επίκεντρο της Ελληνικής Αστυνομίας… τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία

 

Στα πλαίσια της 3ης Δεκεμβρίου (Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρίες) διοργανώθηκε στην πόλη του Πολυγύρου, από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής, ενημερωτική Ημερίδα, στην οποία συμμετείχε και το Παράρτημα Μακεδονίας – Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών.

 

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2022, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, με θέμα: «Η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία».

 

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν πλήθος εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέλη του Επιμελητηρίου, ψυχολόγοι και Παραολυμπιονίκες, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων ΑμεΑ της ευρύτερης περιοχής.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για την αναπηρία στη χώρα μας, ενώ αναπτύχθηκαν ζητήματα αναφορικά με την προάσπιση και τον σεβασμό των δικαιωμάτων των ΑμεΑ, την συμβολή της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης απέναντι στα άτομα αυτά, την ψυχολογική και επικοινωνιακή προσέγγιση, τονίζοντας την ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης γύρω από τα ζητήματα που αφορούν των χώρο της αναπηρίας.

 

Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γεώργιος Αυγουστίδης, επεσήμανε την σημασία της πρόληψης απέναντι στα τροχαία ατυχήματα, αλλά και το σοβαρό ζήτημα της επαιτείας που παρατηρείται από μερίδα ατόμων που βρίσκονται σε αναπηρικά αμαξίδια (που προέρχονται κυρίως από γειτονικές βαλκανικές χώρες), δημιουργώντας αρνητικό αντίκτυπο απέναντι στα ΑμεΑ.

 

Παράλληλα ο κ. Αυγουστίδης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η Ελληνική Αστυνομία θεωρούμε ότι πληροί τα εχέγγυα εκείνα ώστε να βρίσκεται στο πλευρό τους, χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς διακρίσεις, ενισχύοντας το ανθρώπινο και κοινωνικό πρόσωπό της και αναδεικνύοντας παράλληλα μια σύγχρονη μορφή των δομών λειτουργίας της, η οποία θα βρίσκεται στην υπηρεσία των ατόμων που βρίσκονται σε αναπηρικά αμαξίδια και όχι μόνο, αλλά και ευρύτερα στο κοινωνικό σύνολο».

 

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑ.Σ.ΠΑ. Μακεδονίας – Θράκης δεν θα μπορούσαν να μην ευχαριστήσουν θερμά την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής για την πρόσκληση.

 

Κλείνοντας, πιστεύουμε ότι η ΕΛ.ΑΣ. αποτελεί βασικό πυλώνα προσφοράς στο κοινωνικό γίγνεσθαι, με τις δράσεις της να είναι σίγουρα πολλές και αξιόλογες. Το στοίχημα λοιπόν δεν είναι άλλο από την ανάληψη ενός πιο ενεργού ρόλου στην καθημερινή ζωή των ατόμων με κινητικές και όχι μόνο αναπηρίες.

No Comments

Post A Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο