Στο επίκεντρο οι κοινόχρηστοι χώροι του Δήμου Θεσσαλονίκης

Στις 01 Νοεμβρίου 2017 συνεδρίασε για πρώτη φορά στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Μπουτάρη, η Επιτροπή Κοινόχρηστων Χώρων, η οποία συστάθηκε με την υπ΄αρ. 245/28-2-2017 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Στην συγκεκριμένη επιτροπή συμμετέχουν ως τακτικό μέλος ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Μακεδονίας – Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών κ. Γεώργιος  Αυγουστίδης  και ως αναπληρωματικό μέλος, ο Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου κ. Πέτρος Βαρσαμής.

Στην διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στην αποστολή της επιτροπής με βασικό αντικείμενο την έκφραση γνώμης σχετικά με τη σύνταξη και την επεξεργασία των Κανονιστικών Αποφάσεων των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου, με έμφαση στο ζήτημα των τραπεζοκαθισμάτων, ενώ αναφορικά με το σκεπτικό και τους στόχους της, διευκρίνισε ότι αποσκοπούν στη βελτίωση της εικόνας της πόλης, επιδεικνύοντας σεβασμό προς όλες τις πλευρές, καταστηματάρχες, πεζούς, ΑμεΑ, δημότες και επισκέπτες.

Οι εκπρόσωποι των φορέων χαιρέτισαν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Δήμου, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε ότι τα μέλη της επιτροπής θα καταθέσουν σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα γραπτές προτάσεις επί του περιεχομένου της κωδικοποίησης των ρυθμίσεων των παραπάνω ζητημάτων, προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κα. Καλυψώ Γούλα, η οποία θα αναλάβει να ορίσει και να συγκαλέσει την επόμενη συνάντηση.

No Comments

Post A Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο