Νέες επιδόσεις στην κούρσα της ζωής!

Στον θεσμό που αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη της Θεσσαλονίκης συμμετείχε για πολλοστή φορά το Παράρτημα Μακεδονίας – Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών.

 

Πρόκειται ασφαλώς για τον 18ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – Bwin», μία γιορτή άθλησης, χαράς και υγείας, με μεγάλη κοινωνική προσφορά, αλλά και σημαντική συνεισφορά ως προς την τουριστική ανάδειξη της πόλης.

 

Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή 21 Απριλίου 2024, Μέλη του Συλλόγου ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους υπόλοιπους δρομείς του Μαραθωνίου που πλημμύρισαν το κέντρο, προσφέροντας για άλλη μία χρονιά μοναδικές συγκινήσεις, αποσπώντας το πιο θερμό χειροκρότημα από το πλήθος του κόσμου.

 

Τα Μέλη του Συλλόγου που συμμετείχαν παρέδωσαν μαθήματα κοινωνικής ευαισθησίας, καταγράφοντας ο καθένας προσωπικά το δικό του ρεκόρ, όχι μόνο στον δρόμο αντοχής, αλλά και στον δρόμο της ζωής!

 

Επίσης, ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε και η ενημερωτική Ημερίδα του Μαραθωνίου που διοργανώθηκε το Σάββατο 20 Απριλίου 2024, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Γερμανός» στο Περίπτερο 8 της ΔΕΘ-HELEXPO, με θέμα «Ο αθλητισμός στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες: Από το περπάτημα έως τον Μαραθώνιο».

 

Μάλιστα στην Ημερίδα, το παρών έδωσε και ο Πρόεδρος του Παραρτήματος κ. Γ. Αυγουστίδης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία σε πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα όπως είναι χαρακτηριστικά αυτό του Μαραθωνίου, καθώς και την επίδραση που έχει ευρύτερα η κοινωνικοποίηση για τα άτομα αυτά, αναφορικά με τα οφέλη που έχει στην ψυχική και σωματική τους υγεία.

 

Κλείνοντας, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑ.Σ.ΠΑ. Μακεδονίας – Θράκης ευχαριστεί θερμά την οργανωτική επιτροπή του Μαραθωνίου, τα μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Τμήματος Θεσσαλονίκης, καθώς και το κάθε Μέλος του Συλλόγου ξεχωριστά που έτρεξε στον Μαραθώνιο, σημειώνοντας νέες επιδόσεις, στην κούρσα για μια αξιοπρεπή και ισότιμη διαβίωση στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

No Comments

Post A Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο