Με επιτυχία & μεγάλη απήχηση ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού

Το διήμερο 24 – 25 Νοεμβρίου 2017, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία και απήχηση το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Τμήματος Μελέτης και Αποκατάστασης Βλαβών Νωτιαίου Μυελού, με θέμα: «ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ… ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΙΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ», όπου η παρακολούθηση των εργασιών του Συνεδρίου από πλήθος κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Συνδιοργανωτής του Συνεδρίου ήταν το Παράρτημα Μακεδονίας Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, με τα μέλη του Συλλόγου να συμμετέχουν ενεργά στις εργασίες του Συνεδρίου, καταθέτοντας τις δικές του προτάσεις, εμπειρίες και συμπεράσματα γύρω από τα ζητήματα που αφορούν τον χώρο της κινητικής αναπηρίας και όχι μόνο, καθώς και τις οικογένειές τους.

Ακόμα, πλήθος επιστημόνων όχι μόνο από το χώρο της Φυσικής Ιατρικής αλλά και συναφών ειδικοτήτων έδωσαν το παρών, με αξιολογότατες και επιστημονικά τεκμηριωμένες παρουσιάσεις που αφορούσαν τις βλάβες του Νωτιαίου Μυελού.

Επίσης, νέα δεδομένα στην διαδικασία της αποκατάστασης και της επανένταξης ακούστηκαν, ενώ ενδιαφέρουσες συζητήσεις έλαβαν χώρα μεταξύ του κοινού και των ομιλητών, δίνοντας την ευκαιρία – δυνατότητα για μια δια ζώσης επαφή – γνωριμία του επιστημονικού κόσμου με το χώρο της κινητική αναπηρίας.

Παράλληλα, με την πολύτιμη συμβολή των Ελλήνων και των ξένων προσκεκλημένων, έγινε μια γενικότερη προσέγγιση τόσο στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα που ζουν σε συνθήκες παραπληγίας – τετραπληγίας, λόγω βλάβης Νωτιαίου Μυελού, όσο και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι οικογένειές τους, στην προσπάθεια επανένταξης και επιστροφής τους στην καθημερινότητα.

Σίγουρα έχουν γίνει πολλά, όμως ακόμα περισσότερα πρέπει να δρομολογηθούν, ώστε όλα τα ΑμεΑ να αποκτήσουν την ποιότητα ζωής που αρμόζει σε μια σύγχρονη Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς την Ελληνική Εταιρία Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης και συγκεκριμένα το τμήμα Μελέτης και Αποκατάστασης βλαβών Νωτιαίου Μυελού, για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο Σύλλογό μας, τον οποίο επέλεξε ως Συνδιοργανωτή.

Ταυτόχρονα, θερμές ευχαριστίες σε όλους τους ομιλητές και τα προεδρεία, που με άψογο τρόπο έφεραν εις πέρας τις εργασίες του Συνεδρίου.

Δεν θα μπορούσαμε επίσης να μην ευχαριστήσουμε τους χορηγούς που στήριξαν αυτήν την προσπάθεια και χάρη στη συμβολή τους μπόρεσε να πραγματοποιηθεί με απόλυτη επιτυχία το Συνέδριο αυτό. Χαρακτηριστικά αξίζει να τους αναφέρουμε:

·         «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

·         COLOPLAST – ΑΝ. ΜΑΥΡΟΓΕΝΗΣ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΙΔΗ ΑΕ

·         EDUTHERA SOLUTIONS

·         EUROMEDICA – ΑΡΩΓΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ

·         MEDTRONIC HELLAS SA

·         ΑΡΗΤΗ ΑΕ

·         ΑΡΜΟΝΙΑ ΑΕ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

·         ΔΙΑΠΛΑΣΗ – ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΕ

·         ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

·         ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

·         ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

·         ALLERGAN HELLAS SA

Τέλος, θερμές ευχαριστίες στην διοίκηση της Helexpo – ΔΕΘ για την παραχώρηση του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου, καθώς και σε όλα τα μέλη του Συλλόγου που συμμετείχαν, αλλά και που τίμησαν με την παρουσία τους το Συνέδριο αυτό.

Με πολύτιμες γνώσεις και περισσότερη εμπειρία είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε μελλοντική συνεργασία και οποιαδήποτε πρόκληση…

No Comments

Post A Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο