Κυρίες και κύριοι ιδού…

Στο πλαίσιο ενίσχυσης της εξωστρέφειας των ατόμων με κινητικές αναπηρίες, το Παράρτημα Μακεδονίας Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, διοργάνωσε οκταήμερη εκδρομή στην Κρήτη, δίνοντας πλέον νέα διάσταση στην αναζήτηση βιωματικών δραστηριοτήτων.

 

Τα Μέλη του Συλλόγου έθεσαν έναν στόχο… να γνωρίσουν την Μεγαλόνησο… κάνοντας τον γύρο της Κρήτης, συμβάλλοντας έτσι με αυτόν τον τρόπο στην διαμόρφωση και την καλλιέργεια όλων των απαραίτητων συστατικών, που εμπεριέχουν το στοιχείο της ανακάλυψης και της εμπειρίας στο διαφορετικό.

 

Σπάζοντας το φράγμα των πολυήμερων εκδρομών, η εξόρμηση αυτή συγκέντρωσε όλη την ομορφιά μαζί! Της καλής παρέας αφενός και των μαγικών προορισμών του νησιού αφετέρου, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και τον θαυμασμό όλων, για την δύναμη της θέλησης ενός αναπήρου να συμμετέχει ενεργά στον κοινωνικό ιστό.

 

Το ξεκίνημα δόθηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουνίου από τον προαύλιο χώρο της ΔΕΘ, με κατεύθυνση το λιμάνι του Πειραιά, όπου τα Μέλη του Παραρτήματος επιβιβάστηκαν στο πλοίο και τα ξημερώματα της Παρασκευής έφτασαν στο λιμάνι του Ηρακλείου, για να ξεκινήσει η γνωριμία με τις ομορφιές του νησιού.

 

Έχοντας ως βάση τον Λιμένα Χερσονήσου, με τα κοσμοπολίτικα και παραθαλάσσια σοκάκια, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις και περιηγήσεις, μεταξύ άλλων: στην Αρχαία Κνωσσό, γνωρίζοντας από κοντά το κέντρο του Μινωικού πολιτισμού, στο διάσημο ενυδρείο της πόλης του Ηρακλείου, ανακαλύπτοντας τα χιλιάδες είδη θαλάσσιας ζωής που φιλοξενούνται εκεί, στην Ιερά Μονή Παλιανής με την Αγία Μυρτιά, στην πόλη του Αγίου Νικολάου, την Ελούντα και το χωριό Πλάκα απέναντι από το Νησί Σπιναλόγκα, στην Μονή Αρκαδίου, στις πόλεις του Ρεθύμνου, των Χανιών και του Ηρακλείου, στην διάσημη παραλία Αμμουδάρα με τα τιρκουάζ νερά, καθώς και στην γραφική Κωμόπολη των Ανωγείων, όπου βρίσκεται το σπίτι του Νίκου Ξυλούρη.

 

Κάνοντας πράξη το σύνθημα… «εκεί που άλλοι σταματούν… ο ΠΑ.Σ.ΠΑ. συνεχίζει!» θα αφήσουμε αυτήν την φορά τις εικόνες να μιλήσουν από μόνες τους…

 

Ας μην ξεχνάμε ότι η ζωή μας είναι μία… και οι στιγμές είναι αυτές που έχουν σημασία!

 

Κυρίες και κύριοι ιδού…

No Comments

Post A Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο