Κηρύσσοντας την έναρξη δραστηριοτήτων που εμπεριέχουν το στοιχείο της ανακάλυψης και της εμπειρίας στο «διαφορετικό»…

Την πρώτη του εκδρομή για το 2022 πραγματοποίησε την Κυριακή 09 Οκτωβρίου το Παράρτημα Μακεδονίας – Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, εγκαινιάζοντας έτσι με αυτόν τον τρόπο και επίσημα το πρώτο προσβάσιμο Λεωφορείο μεταφοράς ΑμεΑ, αυτού του μεγέθους, που ανήκει πλέον στον Σύλλογο.

 

Μια εκδρομή γεμάτη συγκινήσεις, η οποία και χαρακτηρίζεται ιδιαίτερη, καθώς αποτέλεσε την αφετηρία ενός νέου κεφαλαίου που ανοίγεται για τα μέλη του Παραρτήματος, κηρύσσοντας την έναρξη δραστηριοτήτων που εμπεριέχουν το στοιχείο της ανακάλυψης και της εμπειρίας στο «διαφορετικό», με απώτερο στόχο την εξωστρέφεια των ατόμων με βαριές κινητικές αναπηρίες και των οικογενειών τους.

 

Το πρωί λοιπόν της Κυριακής και με σύμμαχο τον καλό καιρό, ξεκίνησε η επιβίβαση από τον χώρο της ΔΕΘ με κατεύθυνση την πόλη της Έδεσσας, όπου τα μέλη του Συλλόγου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τον καφέ τους στους γνωστούς καταρράκτες της πόλης, κάτω από τον ήχο των νερών του ποταμού Εδεσσαίου.

 

Στη συνέχεια, ύστερα από μια γρήγορη περιπλάνηση στο πάρκο καταρρακτών, τα μέλη επιβιβάστηκαν εκ νέου στο Λεωφορείο, με προορισμό το χωριό του Αγίου Παντελεήμονα του Νομού Φλώρινας.

 

Ένα πανέμορφο χωριό στις όχθες της λίμνης Βεγορίτιδας, που ανήκει στον Δήμο Αμυνταίου και το οποίο αποτελεί έναν ιδανικό τόπο για να απολαύσει κάποιος τοπικά προϊόντα της περιοχής, αλλά και πληθώρα ψαρικών και κρεατικών νοστιμιών.

 

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της διαδρομής προς τον Άγιο Παντελεήμονα, τα μέλη του Παραρτήματος είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε μια διαδρομή που χαρακτηρίζεται από πράσινο, κάνοντας οδικώς τον γύρω της λίμνης (Βεγορίτιδας).

 

Και όπως πάντα… το μεσημέρι έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο… που δεν είναι άλλος από καλό φαγητό σε ταβέρνα της περιοχής, με θέα το υγρό στοιχείο της περιοχής… που απλώνονταν απλόχερα.

 

Κλείνοντας, τόσο ο Πρόεδρος κ. Αυγουστίδης όσο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ευχαριστούν τον καθένα ξεχωριστά που παραβρέθηκε σε αυτήν την εκδρομή, καθώς και τον κ. Ηλία Ορφανίδη Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας North Aegean Slops, για την πολύτιμη συνεισφορά του στην πλήρη ανακατασκευή του Λεωφορείου, χάρη στον οποίο ένα όνειρο γεννήθηκε, το οποίο με τη σειρά του γέννησε προσδοκίες για όλους μας!

 

Ραντεβού στην επόμενη εκδρομική περιπλάνηση…   

No Comments

Post A Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο