Εκδρομική εξόρμηση των μελών του ΠΑ.Σ.ΠΑ. Μακεδονίας – Θράκης στην Αθήνα (3 – 6/11/2022)

Με ενθουσιώδη συμμετοχή των μελών του ΠΑ.Σ.ΠΑ. Μακεδονίας – Θράκης και σύμμαχο τον καλό καιρό, πραγματοποιήθηκε η εκδρομική εξόρμηση του Συλλόγου στην πόλη των Αθηνών, μεταξύ 3 – 6/11/2022.

 

Η «κάθοδος» των Θεσσαλονικέων στην πρωτεύουσα πραγματοποιήθηκε με το ιδιόκτητο λεωφορείου του Συλλόγου, που είναι ειδικά διαμορφωμένο για να μεταφέρει με ασφάλεια αναπηρικά αμαξίδια, δίνοντας την δυνατότητα στα μέλη του Παραρτήματος να μετακινηθούν με άνεση σε αρκετά μέρη της Αθήνας.

Το ταξίδι ξεκίνησε με ενέργεια και καλή διάθεση από το πρωί της Πέμπτης και η μέρα ολοκληρώθηκε με σεργιάνι στο βραδινό Μοναστηράκι. Αντίστοιχα, την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε ξενάγηση με το λεωφορείο στα αξιοθέατα της Αθήνας, όπως τα νεοκλασικά της Βασιλίσσης Σοφίας, η Βουλή, η πλατεία Συντάγματος, το Ζάππειο, η Πύλη του Ανδριανού, ο Ναός του Ολυμπίου Διός, το Παναθηναϊκό Στάδιο και άλλα σημεία της πόλεως.

 

Στην συνέχεια το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και περιήγηση στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και στο αστικό πάρκο. Ένα αρχιτεκτονικό επίτευγμα που εκτός από τον πολιτιστικό του ρόλου είναι άξιο λόγου και για το οικολογικό του αποτύπωμα στο περιβάλλον.

Το μεσημέρι τα μέλη γευμάτισαν σε εστιατόριο της Γλυφάδας και η μέρα ολοκληρώθηκε με οδική περιήγηση στον Πειραιά, την Καστέλα και το Μικρολίμανο. Το γεμάτο πρόγραμμα του Σαββάτου ξεκίνησε με την επίσκεψη στο εντυπωσιακό Μουσείο Ακροπόλεως, όπου η 3ωρη ξενάγηση δεν ήταν αρκετή. Δυστυχώς οι περιοδικοί έντονοι άνεμοι δεν έκαναν εφικτή την ανάβαση στον επιβλητικό βράχο της Ακροπόλεως, αλλά η βόλτα στα στενά της Πλάκας ήταν η καλύτερη ανταμοιβή. Το μεσημέρι έγινε η προγραμματισμένη επίσκεψη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπου οι υπάλληλοι της Βουλής εξιστόρησαν όλες τις ιστορικές στιγμές του κτηρίου και του κοινοβουλευτισμού στη χώρα μας.  

Η μέρα ολοκληρώθηκε με ένα τρικούβερτο γλέντι σε ταβέρνα στο κέντρο της πόλεως, όπου τα μέλη του Συλλόγου δημιούργησαν αίσθηση στους παρευρισκόμενους με το κέφι, το γέλιο και την διάθεση για διασκέδαση, αγνοώντας την συσσωρευμένη κούραση της εκδρομής. Η Κυριακή περιελάβανε επίσκεψη στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη για την αλλαγή της φρουράς, όμως οι κακές καιρικές συνθήκες επίσπευσαν το ταξίδι της επιστροφής, αφήνοντας υπόσχεση για μελλοντική εξόρμηση.

Κλείνοντας, πολλές ευχαριστίες σε όλους όσους συνέβαλαν στην επίτευξη της πολυήμερης εκδρομής, ξεκινώντας από τον οδηγό «μας» κ. Αλέξανδρο Ζουρνατζίδη, την Ηλιάνα Δαμιανίδου, τον Αναστάσιο Αυγουστίδη, την Νόπη Φωτιάδου, τον Ιωάννη Καρίπογλου, τους ξεναγούς στα διάφορα αξιοθέατα, τους υπαλλήλους της Βουλής, του Μουσείου Ακροπόλεως και του ΚΠΙΣΝ, τους υπαλλήλους του ξενοδοχείου President που φρόντισαν για την ωραία διαμονή, αλλά και τα μέλη του Συλλόγου που με την καλή τους διάθεση, το κέφι και τις έντονες προσωπικότητές τους ομόρφυναν αυτήν την εκδρομική περιπέτεια.

No Comments

Post A Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο