Δυναμική Εκπροσώπηση του Πα.Σ.Πα. (Μ – Θ) στην Συνάντηση Γεραπετρίτη & Οργανώσεων Μελών της ΕΣΑμεΑ

Πολλαπλά ήταν τα μηνύματα που προέκυψαν από την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γ. Γεραπετρίτη και τους εκπροσώπους των Δευτεροβάθμιων και Περιφερειακών Ομοσπονδιών των Ατόμων με Αναπηρία της ΕΣΑμεΑ, με επικεφαλή τον Πρόεδρο κ. Ι. Βαρδακαστάνη.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου του Μεγάρου Μαξίμου, δυναμικό παρών έδωσε και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών Παράρτημα Μακεδονίας Θράκης, μέσω της εκπροσώπησης του από τον κ. Αυγουστίδη, Προέδρου της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ατζέντα των συζητήσεων περιελάμβανε χρόνια θέματα – αιτήματα που αφορούν τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες και των οικογενειών τους στην χώρα μας, με τον χαρακτήρα της συνάντησης να είναι σε αυτήν την φάση αναγνωριστικός και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για γνωριμία και επικοινωνία μεταξύ των εκπροσώπων των οργανώσεων μελών της ΕΣΑμεΑ και της Κυβέρνησης.

Ο Υπουργός δεσμεύθηκε από την μεριά του ότι θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις, θέτοντας τις υπηρεσίες του στη διάθεση των οργανώσεων, αναφέροντας μάλιστα χαρακτηριστικά την βούληση που υπάρχει από την μεριά της Κυβέρνησης για οριστική επίλυση πολλών χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρίες στη χώρα μας.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, του Παραρτήματος Μακεδονίας – Θράκης αναμένεται το προσεχές διάστημα να αναλάβουν πρωτοβουλίες, καταθέτοντας υπομνήματα και προτάσεις προς τους αρμόδιους φορείς, ώστε να υπάρξει μια πραγματική και αποφασιστική μεταρρύθμιση στις πολιτικές που αφορούν τα πάγια και δίκαια αιτήματα των ατόμων με κινητικές αναπηρίες.

Κλείνοντας ο κ. Αυγουστίδης κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αφού παρουσίασε τις προτάσεις – αιτήματα του προς τον αρμόδιο Υπουργό, από την μεριά του έστειλε το δικό του σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι: «Θα είμαστε παρόντες όπου και όποτε χρειαστεί για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και της αξιοπρεπούς διαβίωσής μας στην χώρα μας» – «είναι χρέος της Πολιτείας να σκύψει πάνω από τα προβλήματα που ταλανίζουν τους ανθρώπους με κινητικές αναπηρίες και ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει ένα νέο εθνικό πλαίσιο – σχέδιο στρατηγικής που θα συμβαδίζει με αυτό των ευρωπαϊκών χωρών».

No Comments

Post A Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο