Διαδοχικές Συναντήσεις του ΠΑΣΠΑ Μακεδονίας – Θράκης με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θ. Καράογλου και την Προϊσταμένη του Πρωθυπουργικού Γραφείου κα. Αντωνίου στη Θεσσαλονίκη

Διαδοχικές συναντήσεις στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, τόσο με τον Υφυπουργό κ. Θεόδωρο Καράογλου όσο και με την επικεφαλής του Πρωθυπουργικού Γραφείο στην Θεσσαλονίκη κα. Μαρία Αντωνίου, είχε αντιπροσωπεία μελών του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών Παραρτήματος Μακεδονίας Θράκης την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, της οποίας ο χαρακτήρας ήταν κατά βάση εθιμοτυπικός και ενημερωτικός, έγινε ανταλλαγή απόψεων για τα ζητήματα που αφορούν τα άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες.

Πιο συγκεκριμένα, στον κ. Καράογλου τέθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα προσβασιμότητας που ταλανίζουν τα άτομα ΑμεΑ στην καθημερινότητά τους, ενώ συζητήθηκαν και τα προβλήματα που υπάρχουν αναφορικά με τις αστικές συγκοινωνίες στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ζητώντας παράλληλα την προώθηση εισήγησης προς τον ΟΑΣΘ, ώστε να προβλεφθεί η αντικατάσταση των οχημάτων, που αντιμετωπίζουν μηχανολογικά προβλήματα, όσον αφορά την υπηρεσία πόρτα πόρτα, καθώς επίσης και η όσο το δυνατόν καλύτερη συντήρηση των οχημάτων αυτών.

Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι ζητήθηκε από τον Υφυπουργό η συνδρομή του προς τις αρμόδιες υπηρεσίες (Δήμο, Περιφέρεια), ώστε να βελτιωθεί ο δρόμος μπροστά από το ΑΧΕΠΑ, καθώς και να ενισχυθούν – στηριχθούν τα Κέντρα Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης, κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα.

Ο Υφυπουργός τόνισε από την πλευρά του πως θα σταθεί αρωγός και σύμμαχος στα δίκαια αιτήματα των ανθρώπων με αναπηρίες και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και της αξιοπρεπούς διαβίωσης των ατόμων με βαριές κινητικές αναπηρίες, δηλώνοντας μάλιστα πως η ‘πόρτα’ του γραφείου του θα είναι πάντα ανοιχτή…

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε και ολιγόλεπτη συνάντηση με την κα. Αντωνίου, όπου συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος που άπτονται της αρμοδιότητας του Πρωθυπουργικού γραφείου και αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία.

Από την συζήτηση μάλιστα δεν έλειψε να αναφερθεί και η πρόθεση – πρόταση που κατέθεσε ο ΠΑΣΠΑ Μ-Θ για δημιουργία Φορέα Πιστοποίησης Οδήγησης για ΑμεΑ στην Θεσσαλονίκη, όπου θα εξυπηρετήσει όλη την Βόρεια Ελλάδα.

Οι συναντήσεις αυτές εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας, στη βάση ενός ειλικρινούς διαλόγου με σεβασμό πάντα στους ρόλους της Πολιτείας και των Φορέων που εκπροσωπούν τα άτομα με αναπηρίες και με διάθεση να συζητηθούν και να επιλυθούν ζητήματα και προβλήματα που υπάρχουν, δήλωσε με τη σειρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γεώργιος Αυγουστίδης.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών Μακεδονίας – Θράκης στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να καταθέσει και επίσημα υπομνήματα – προτάσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, για την επίλυση χρόνιων εκκρεμοτήτων, ώστε να καταρτιστεί ένα στρατηγικό σχέδιο – πρόγραμμα συνεργασίας.

Τόσο ο κ. Αυγουστίδης, όσο και ο κ. Βαρσαμής, Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας αντίστοιχα, του ΠΑΣΠΑ Μακεδονίας Θράκης, ευχαρίστησαν από την πλευρά τους, τους κ. Καράογλου και κα. Αντωνίου, για το ζεστό κλίμα που υπήρχε στις συζητήσεις, καθώς και για την εγκάρδια υποδοχή που τους επιφύλαξαν, ανταλλάσσοντας ευχές για καλές γιορτές.

Κλείνοντας, όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, καθώς και τα μέλη μας εύχονται στον κ. Καράογλου και στην κα. Αντωνίου Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα και το νέο Έτος να είναι δημιουργικό για τα άτομα με αναπηρίες!!

No Comments

Post A Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο