Άκρως επιτυχημένη η παρουσία – εκπροσώπηση του Πα.Σ.Πα. Μακεδονίας – Θράκης στην 83η Δ.Ε.Θ.

Από τις πιο επιτυχημένες παρουσίες – συμμετοχές μπορεί να χαρακτηριστεί η φετινή εκπροσώπηση του Παραρτήματος Μακεδονίας – Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, στη 83η ΔΕΘ, καθώς πλήθος κόσμου επισκέφθηκε το περίπτερο του Συλλόγου, ενημερώθηκε για τους σκοπούς και τους στόχους μας και παρακολούθησε τις δράσεις και τις εκδηλώσεις μας.

Ο περιβάλλοντας χώρος του περιπτέρου μας καθημερινά υποδεχόταν μέλη του Συλλόγου, χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων, οι οποίοι έδιναν το μήνυμα στους επισκέπτες της ΔΕΘ και όχι μόνο, ότι τα άτομα με κινητική αναπηρία είναι κομμάτι της κοινωνίας, δημιουργούν, δραστηριοποιούνται και δίνουν τον καθημερινό τους αγώνα, για μια αξιοπρεπή διαβίωση, υπερνικώντας αντιξοότητες και εμπόδια.

Κατά την διάρκεια μάλιστα της Έκθεσης, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Παραρτήματος, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συνομιλήσουν με κυβερνητικά στελέχη για τα φλέγοντα θέματα που ταλανίζουν τον χώρο της κινητικής αναπηρίας και να δρομολογηθούν συναντήσεις, τόσο με αρμόδιους υπουργούς, όσο και με αρμόδιους ασφαλιστικών φορέων και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Χαρακτηριστικά, αξίζει να αναφέρουμε ότι το περίπτερο μας, επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων: ο Υπουργός κ. Σκουρλέτης, οι Υπουργοί κα. Γεροβασίλη και κα. Παπακώστα, ο Βουλευτής κ. Αμανατίδης, η Υπουργός κα. Κουντουρά, η Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κα. Νοτοπούλου, η Αντιπεριφερειάρχης κα. Πατουλίδου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης με την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κα. Γούλα, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Διοικητής του Γ΄ ΣΣ Αντιστράτηγος κ. Μπίκος Δημήτριος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Ανδρικόπουλος, καθώς και η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας κα. Καρασαβίδου.

Ευχαριστούμε θερμά τη Διοίκηση της Helexpo – ΔΕΘ και προσωπικά τον πρόεδρο κ. Τζήκα, τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή και Διευθυντή οικονομικών κ Τσαξιρλή, καθώς και την κα. Τομπάζη Άννα, που για πολλοστή φορά έδειξαν την έμπρακτη συμπαράσταση τους στο Σύλλογό μας και στις προσπάθειες του για κοινωνική προβολή και ένταξη των ατόμων με βαριές κινητικές αναπηρίες στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

No Comments

Post A Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο