Ζητήματα Αναπηρίας – Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης τέθηκαν στην εκδήλωση του Ι.Σ.Ν. αναφορικά με την κατασκευή του Παιδιατρικού Νοσοκομείου στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης

Στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αναφορικά με το πρώτο πανεπιστημιακό παιδιατρικό νοσοκομείο στην χώρα μας που πρόκειται να κατασκευαστεί στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, παραβρέθηκε το Παράρτημα Μακεδονίας – Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών.

Στη διάρκεια της 4ης ενημερωτικής εκδήλωσης για την εκτέλεση του έργου η δωρεά του Ιδρύματος αυξάνεται σημαντικά, με σκοπό να αποτελέσει ένα πρότυπο – υπερσύγχρονο δημόσιο παιδιατρικό νοσοκομείο διεθνών προδιαγραφών.

Ο Σύλλογος δια μέσου του Προέδρου του κ. Αυγουστίδη έθεσε το θέμα του εμπλουτισμού και της ενίσχυσης των υποδομών και της λειτουργίας των μελλοντικών ιατρικών υπηρεσιών του, όσον αφορά το τμήμα φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης για παιδιά με βαριάς μορφής κινητικές αναπηρίες και όχι μόνο.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αυγουστίδης στην σύντομη τοποθέτησή του έθεσε ζητήματα που έχουν να κάνουν με μικρούς ασθενείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα κινητικής αναπηρίας, αναφερόμενος ταυτόχρονα στη σημασία που διαδραματίζει η ιατρονοσηλευτική – ψυχολογική υποστήριξη και αποκατάσταση.

«Η ευγνωμοσύνη όλων μας για την εμβληματική δωρεά του Ιδρύματος του έργου είναι δεδομένη και μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια, καθώς οι υπηρεσίες που θα προσφέρει το νέο νοσοκομείο θα καλύπτουν τις ανάγκες όχι μόνο της πόλης της Θεσσαλονίκης, αλλά ολόκληρης της βόρειας Ελλάδας», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Παραρτήματος.

Παράλληλα τόνισε χαρακτηριστικά: «Στόχος δεν θα πρέπει να είναι άλλος από την πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και στην ενίσχυση του συστήματος υγείας σε θέματα φυσικής ιατρικής και σωστής αποκατάστασης, αναφορικά με το πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας που είναι τα μικρά παιδιά».

Κλείνοντας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις απαραίτητες κλίνες νοσηλείας που πρέπει να δημιουργηθούν αναφορικά με τους ασθενείς που αντιμετωπίζουν κάποιας μορφής κινητικής αναπηρίας, καθώς και όλα τα απαιτούμενα τμήματα που πρέπει να αναπτυχθούν, όπως λ.χ. τμήματα εργοθεραπείας, υδροθεραπείας, φυσιοθεραπείας, λογοθεραπείας, κ.α., τονίζοντας τη σημασία της σωστής ενημέρωσης και πρόληψης.

Ως Σύλλογος ευχόμαστε το έργο να μπορέσει να υλοποιηθεί στο χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί το συντομότερο δυνατόν. Ένα έργο πνοής… που πρόκειται να αποτελέσει κόσμημα για τη χώρα μας, φιλοδοξώντας να αποτελέσει πρότυπο νοσηλείας και φροντίδας για Παιδιά.

No Comments

Post A Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο