5η Σεπτεμβρίου 2018 – Ανοιχτή εκδήλωση – λαμπαδηδρομία αναφορικά με την Παγκόσμια Ημέρα Κάκωσης Νωτιαίου Μυελού

Η 5η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί εδώ και 3 χρόνια ως Παγκόσμια Ημέρα Κάκωσης Νωτιαίου Μυελού. Για 3η συνεχόμενη χρονιά, το Παράρτημα Μακεδονίας – Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, διοργάνωσε ανοιχτή εκδήλωση στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έχοντας σκοπό να ενημερώσει τους πολίτες για τη σημασία της πρόληψης, αλλά και της σωστής αποκατάστασης και επανένταξης στο χώρο της κινητικής αναπηρίας.

Η κάκωση του νωτιαίου μυελού, προέρχεται στο μεγαλύτερο ποσοστό της από γεγονότα που είναι προβλέψιμα, όπως τα ατυχήματα, οι πτώσεις, τα αθλήματα, οι βουτιές στη θάλασσα κ.ά. Όταν συμβούν, η αναπηρία που προκαλείται, αλλάζει το άτομο και τον κόσμο γύρω του. Έτσι, ο καθένας από τη θέση του και το ρόλο του, μπορεί και οφείλει να εντάξει το άτομο αυτό και πάλι στην κοινωνία.

Τα μέλη του Συλλόγου μας λοιπόν ήταν εκεί για να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους διερχόμενους πολίτες, αναφορικά με ζητήματα γύρω από τον χώρο της αναπηρίας.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε λαμπαδηδρομία από τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας μέχρι τον Λευκό Πύργο, στην οποία περαστικοί αυθόρμητα ακολουθούσαν τη διαδρομή μας, επικροτώντας αυτή τη συμβολική πορεία στο κέντρο της πόλης, που μετέφερε το μήνυμα της δημιουργίας ενός κόσμου που αγκαλιάζει τα άτομα με κακώσεις νωτιαίου μυελού.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το σήμα της Παγκόσμιας Ημέρας Κάκωσης Νωτιαίου Μυελού είναι σχεδιασμένο από τον Έλληνα παραπληγικό κ. Κωνσταντίνο Καταγά.

Η εκδήλωσή μας όμως, δεν θα μπορούσε να είναι επιτυχής χωρίς τη συνεισφορά της Δημοτικής Αστυνομίας και της Τροχαίας που μας βοήθησαν στην ομαλή κυκλοφορία των αναπηρικών αμαξιδίων και οχημάτων, καθώς και στη διέλευσή μας, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά, καθώς επίσης και τον Δήμο Θεσσαλονίκης για την παραχώρηση του χώρου.

No Comments

Post A Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο