Φωνή Αγανάκτησης αναφορικά με την προσβασιμότητα στον ΟΣΕ

Το Παράρτημα Μακεδονίας – Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας και αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης – Αθήνας,  στο σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης την Τρίτη 8 Μαΐου 2018.

Η συγκεκριμένη διαμαρτυρία έρχεται ως φωνή καταγγελίας και αγανάκτησης από τους ανθρώπους με βαριές κινητικές αναπηρίες απέναντι στην αδιαφορία των «υπευθύνων», όσον αφορά την επιβίβαση και αποβίβαση των χρηστών αναπηρικών αμαξιδίων στις αμαξοστοιχίες του Ο.Σ.Ε.

Ένα πρόβλημα που χρόνια ταλανίζει το χώρο της βαριάς κινητικής αναπηρίας, που χρόνια δεν έχει βρει λύση, που οφείλεται στα πλοκάμια της γραφειοκρατίας, χωρίς ποτέ να φαίνεται ή να υπάρχει αποτέλεσμα.

Αποκλεισμένοι οι συμπολίτες μας που κινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο από τη χρήση του τρένου καθώς σε μια Ελλάδα του 2018 δεν υπάρχει τρόπος, εκτός από το εξευτελιστικό κουβάλημα στα χέρια, να ανέβουνε και να κατέβουνε τα ΑμεΑ από το τρένο.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΝΤΡΟΠΗ & ΑΙΣΧΟΣ. Αν οι εμπλεκόμενοι σε αυτήν την παρωδία δεν ενδιαφέρονται για την αξιοπρέπειά τους, που έχει καταβαραθρωθεί λόγω της αναποτελεσματικότητάς τους, εμείς τα άτομα με βαριά κινητική αναπηρία που ζούμε την καθημερινότητα μας σε συνθήκες παραπληγίας – τετραπληγίας, την δική μας αξιοπρέπεια δεν την χαρίζουμε σε κανέναν καρεκλοκένταυρο και ακόμα περισσότερο δεν επιτρέπουμε σε κανέναν ευκαιριακό ανευθυνουπεύθυνο να την ποδοπατάει.

No Comments

Post A Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο