Το ζήτημα της απρόσκοπτης πρόσβασης στην παραλία του Σταυρού… το κύριο θέμα συζήτησης με τον Δήμο Βόλβης

Μπορεί να βρισκόμαστε σχεδόν στα μέσα του καλοκαιριού, ωστόσο τα προβλήματα αναφορικά με τις εγκαταστάσεις των συστημάτων αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα για τα άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες, σε πολλές παραλίες της βόρειας Ελλάδας και όχι μόνο, δυστυχώς παραμένουν.

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εγκατάσταση seatrac στην παραλία του Σταυρού στον Δήμο Βόλβης, όπου αποτέλεσε το κύριο θέμα συζήτησης, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Δήμαρχο της περιοχής κ. Διαμαντή Λιάμα.

 

Από την μεριά του ο κ. Λιάμας δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης που απαιτούνται, ώστε να καταστεί και πάλι το seatrac πλήρως λειτουργικό, εξυπηρετώντας ντόπιους αλλά και ξένους τουρίστες που αντιμετωπίζουν κάποια μορφή κινητικής αναπηρίας και θέλουν να απολαύσουν το μπάνιο τους.

 

Κατά τη διάρκεια μάλιστα της συζήτησης τέθηκαν και επιπλέον ζητήματα προσβασιμότητας κατά μήκους του παραλιακού μετώπου της ευρύτερης περιοχής, όπως λ.χ. ράμπες, αναπηρικές θέσεις στάθμευσης κ.α., ενώ από την πλευρά του Δήμου τονίστηκε ότι έχουν συνταχθεί μελέτες που θα βελτιώσουν την απρόσκοπτη μετακίνηση των ΑμεΑ, επισκεπτών και μόνιμων κατοίκων.

 

Επίσης, αξίζει να αναφερθεί, ότι ολιγόλεπτη συνάντηση υπήρξε και με την Αντιπεριφεριεάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κα. Βούλα Πατουλίδου. 

 

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος κ. Αυγουστίδης, ευχαρίστησε τον κ. Λιάμα για την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα του Συλλόγου, τονίζοντας την αγαστή συνεργασία που υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια, σημειώνοντας παράλληλα μεταξύ άλλων, ότι η από κοινού συμπόρευση και φιλοσοφία, έχουν ως στόχο να μετατρέψουν την ευρύτερη περιοχή, σε πόλο έλξης για τα άτομα που είναι χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων και όχι μόνο.   

No Comments

Post A Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο