Συνάντηση Δημοτικών Αστυνομικών του Δ. Θεσ/νίκης με τον πρόεδρο του Παραρτήματος Μακεδονίας – Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών

Με τον Πρόεδρο του Παραρτήματος Μακεδονίας – Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών κ. Γεώργιο Αυγουστίδη, συναντήθηκαν την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015, τρεις Δημοτικοί Αστυνομικοί της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια κοινωνικών δράσεων, στις οποίες είτε συμμετέχουν εθελοντικά, είτε οργανώνουν οι ίδιοι οι υπάλληλοι της υπηρεσίας.

Ο κ. Αυγουστίδης, αφού τόνισε ότι η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας  τον Σεπτέμβρη του 2013 δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στη “λειτουργία” της πόλης, ζήτησε από τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, ενόψει της πλήρους επαναλειτουργίας της υπηρεσίας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή, ελέγχοντας σε καθημερινή βάση τα σημεία εκείνα στα οποία εμποδίζεται η ελεύθερη διέλευση των αναπηρικών αμαξιδίων, όπως π.χ. στους ειδικούς χώρους στάθμευσης των ΑμεΑ, στις ράμπες των πεζοδρομίων αλλά και στα τραπεζοκαθίσματα των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (καφετέριες, εστιατόρια κτλ.) που καταλαμβάνουν δημόσιο χώρο.

Πέραν όμως των προβλημάτων της ελεύθερης και ασφαλούς διέλευσης, ο πρόεδρος του Παραρτήματος, επεσήμανε και το σοβαρό πρόβλημα με τους επαίτες στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την αναπηρία τους (αν πραγματικά πρόκειται για ανάπηρους) για να ζητούν χρήματα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «οι παραπληγικοί ΔΕΝ είναι επαίτες…».

Οι δημοτικοί Αστυνομικοί από την πλευρά τους, δεσμεύτηκαν ότι θα κάνουν «ο, τι περνά από το χέρι τους, ώστε να ξαναγίνει, τουλάχιστον το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε πρώτη φάση, προσβάσιμο σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, με πρώτη και άμεση προτεραιότητα τις ράμπες/θέσεις στάθμευσης ΑμΕΑ, αλλά και τα πεζοδρόμια, στα οποία παρεμποδίζεται πραγματικά η διέλευση πεζών ή/και αναπηρικών αμαξιδίων.

Για το θέμα των επαιτών, ανέφεραν ότι πρόκειται για ζήτημα που βρίσκεται εκτός των αρμοδιοτήτων τους, όμως σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., η οποία πραγματοποιεί συνεχώς τέτοιους ελέγχους, μπορεί να σημειωθεί κάποια πρόοδος.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι είναι βασικό να υπάρχει επικοινωνία, ώστε να λύνονται κατά το δυνατό περισσότερα προβλήματα και το ραντεβού ανανεώθηκε για το άμεσο μέλλον.

Αναλυτικά δείτε τις δηλώσεις του κ. Αυγουστίδη εδώ:

No Comments

Post A Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο