Συνάντηση για ζητήματα κινητικής αναπηρίας στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας του Δήμου Θεσσαλονίκης

Συνάντηση (20/03/2024) με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Ευθύμιο Χατζηθεόκλητο, καθώς και με τον κ. Δημήτριο Σκούτα, πραγματοποίησαν Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Παραρτήματος Μακεδονίας – Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών.

 

Το Παράρτημα εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Αυγουστίδης και ο Επίτιμος Γενικός Γραμματέας κ. Πέτρος Βαρσαμής, επιβεβαιώνοντας την συνεργασία που υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια με την συγκεκριμένη Αντιδημαρχία του Δήμου.  

 

Κατά τη διάρκεια της γόνιμης συζήτησης που ακολούθησε, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων ζητήματα που αφορούν την ασφαλή προσβασιμότητα των ατόμων που βρίσκονται σε αναπηρικά αμαξίδια, καθώς και την εύρυθμη λειτουργία του Δικτύου Μεταφοράς «Αινείας».

 

Ακολούθησε μία παραγωγική ανταλλαγή απόψεων, ενώ από την πλευρά του ο κ. Αντιδήμαρχος έδειξε την διάθεση να αφουγκραστεί τις ανάγκες των ΑμεΑ, ώστε να καλλιεργηθεί η κοινωνική ευαισθησία και η εξάλειψη των κάθε λογής φραγμών και εμποδίων που θέτουν πολλές φορές τα στενά όρια της αναπηρίας.

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκστρατείας ενημέρωσης που πραγματοποιεί ο Σύλλογος, για θέματα κινητικής αναπηρίας, παραθέτοντας προβλήματα, αλλά και προτάσεις σε επίπεδο σχεδιασμού πολιτικών για την αναπηρία.

 

Τόσο ο κ. Αυγουστίδης, όσο και ο κ. Βαρσαμής ευχαριστούν θερμά τους κκ Χατζηθεόκλητο και Σκούτα αντίστοιχα, για την θερμή υποδοχή και την πρόθεσή τους να συμβάλλουν στην επίλυση από κοινού, των θεμάτων που απασχολούν τον χώρο της αναπηρίας, προς όφελος των ΑμεΑ και των οικογενειών τους.

No Comments

Post A Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο