Μαγικές περιπλανήσεις σε Δελφούς – Γαλαξίδι – Ιτέα – Ναύπακτο

Πολύ μεγάλη επιτυχία και πλήθος συμμετοχών είχε και η φετινή εκδρομή – εξόρμηση του Παραρτήματος Μακεδονίας – Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, που πραγματοποιήθηκε κατά κύριο λόγο στους Δελφούς, στο Γαλαξίδι, στην Ιτέα, στην Ναύπακτο και ιδιαίτερα στο Νομό Φωκίδας, το χρονικό διάστημα από 5 – 9 Ιουλίου 2018.

Η μαγική περιπλάνηση στον «ομφαλό της γης» ξεκίνησε από την όμορφη παραθαλάσσια πόλη της Ιτέας, με το επιβατικό και εμπορικό λιμάνι της, που αποτελεί έξοδο προς τη θάλασσα όχι μόνο του Νομού Φωκίδας, αλλά ολόκληρης της Κεντρικής Ελλάδας.

Τη δεύτερη μέρα, είχαμε τη χαρά να ξεναγηθούμε στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ιερού των Δελφών, το κέντρο του κόσμου ή όπως έλεγαν οι αρχαίοι τον «Ομφαλό της Γης». Και για να περάσουμε από τους αρχαίους Έλληνες στους σύγχρονους, γνωρίσαμε το πιο κοσμοπολίτικο χειμερινό θέρετρο της χώρας, που πλημμυρίζει κάθε χρόνο από πλήθος κόσμου, την Αράχωβα, η οποία είναι κτισμένη σε υψόμετρο 1.000 μέτρων, διατηρώντας στο πέρασμα των χρόνων τον παραδοσιακό της χαρακτήρα.

Την τρίτη μέρα, αναχωρήσαμε για το ιστορικό μαρτυρικό χωριό του Διστόμου και τη Μονή του Οσίου Λουκά του Στειριωτή, η οποία βρίσκεται σε γραφική πλαγιά στις δυτικές υπώρειες του Ελικώνα, κοντά στην αρχαία Στειρίδα. Η μέρα μας τελείωσε με την επίσκεψή μας στο εργοστάσιο αλουμινίου και στάση για φαγητό λίγα χιλιόμετρα μετά το γραφικό χωριό της Αντίκυρας.

Η προτελευταία μέρα της εκδρομής μας, περιλάμβανε επίσκεψη στο γραφικό και ιστορικό Γαλαξίδι, ένα από τα ομορφότερα παραθαλάσσια θέρετρα της Ελλάδας.

Νωρίς το πρωί ήμασταν έτοιμοι για το ταξίδι της επιστροφής μας. Μια διαδρομή που αποτελούνταν από στάσεις σε υπέροχους προορισμούς. Διασχίζοντας παραθαλάσσια την Στερεά Ελλάδα, φτάσαμε στη Ναύπακτο. Θαυμάσαμε το Βενετσιάνικο Κάστρο, το λιμάνι και προχωρήσαμε για το ιστορικό Μεσολόγγι. Έπειτα, είχαν σειρά τα πανέμορφα Γιάννενα. Είχαμε την ευκαιρία για βόλτα και φαγητό και αργά το βράδυ γυρίσαμε στη βάση μας.

Τα μέλη του Συλλόγου μας έζησαν μαγικές στιγμές, γεμάτες όμορφες εμπειρίες, ενώ είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν υπέροχους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Τέλος, για την επιτυχία της εκδρομής αυτής οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη Διοίκηση της Helexpo – ΔΕΘ για την παραχώρηση του χώρου, η οποία βοήθησε την αναχώρηση και την άφιξη των λεωφορείων, καθώς και για την παραχώρηση θέσεων στάθμευσης για τα αυτοκίνητα των μελών μας κατά τη διάρκεια της εκδρομής.

Θερμές ευχαριστίες επίσης στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Κεντρικής Μακεδονίας για την παραχώρηση του λεωφορείου, του ιδρύματος «Άγιος Παντελεήμων» και ιδιαίτερα στον οδηγό κ. Μανώλη Γερακούδη, που χωρίς την παρουσία του και την άοκνη προσπάθειά του δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτή η δράση.

No Comments

Post A Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο