Και επίσημα Μέλος της ESCIF ο Πα.Σ.Πα. Μακεδονίας – Θράκης!

Για ακόμη μια χρονιά το Παράρτημα Μακεδονίας – Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, συμμετείχε στο Συνέδριο της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κακώσεων Νωτιαίου μυελού (ESCIF), που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα της Τσεχίας, το τριήμερο 8 – 10 Αυγούστου 2018.

Το ιδιαίτερο της φετινής συμμετοχής ήταν ότι ο Σύλλογος έγινε και επίσημα μέλος της Ομοσπονδίας, καθώς το Πανευρωπαϊκό Διοικητικό Συμβούλιο έκανε δεκτή την αίτηση μέλους και ενθουσιάστηκε από την άψογη παρουσίαση των δράσεων και των στόχων του Παραρτήματος από το Προέδρο κ. Αυγουστίδη.

Μόνο θετικές κριτικές δέχθηκε η υποψηφιότητα του Πα.Σ.Πα. Μακεδονίας – Θράκης, καθώς όλοι παραδέχθηκαν ότι σε δύσκολες εποχές για την Ελλάδα, ο Σύλλογός μας κράτησε σε υψηλό επίπεδο το κύρος του, την παραγωγικότητά του και την δραστηριότητα του σε όλους τους τομείς του κοινωνικού ιστού και αποτελεί πλέον ένα αναγνωρισμένο φορέα εκπροσώπησης των ατόμων με παραπληγίες και τετραπληγίες, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η βασική θεματολογία του Συνεδρίου αναφερόταν στην υποστηρικτική ομοτίμων (peer support), που είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται σε όλα τα κέντρα αποκατάστασης στην Ευρώπη, με όλες εκείνες τις απαραίτητες προϋποθέσεις της εκπαίδευσης, της συνεργασίας με την υπόλοιπη ομάδα αποκατάστασης, της εμπειρίας και του τελικού αποτελέσματος.

Οι γνώσεις που αποκόμισε η αποστολή μας ήταν πολύτιμες και ευχόμαστε από την πλευρά μας να καταφέρουμε να τις μεταδώσουμε σε όλους όσους ασχολούνται με την αποκατάσταση από όποια θέση και ρόλο, ώστε να αποκτήσουμε ένα ευρωπαϊκών προδιαγραφών επίπεδο, που θα υποστηρίζει την ποιότητα ζωής των ατόμων με βαριές κινητικές αναπηρίες και των οικογενειών τους.

Ευχαριστούμε θερμά το Κέντρο Αποκατάστασης «Η Αναγέννηση» και προσωπικά την κα. Βαγιωνά που πάντα στηρίζει τις προσπάθειες του Συλλόγου, καθώς και την εταιρεία ανελκυστήρων Σταματιάδου για την ευγενική τους χορηγία.

No Comments

Post A Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο