Η θεμελίωση του δικαιώματος της απρόσκοπτης μετακίνησης των ΑμεΑ… αποτέλεσε τον βασικό άξονα της συζήτησης μεταξύ των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου και της Διοίκησης του ΟΑΣΘ

Συνάντηση ενημέρωσης και συνεργασίας με την Διοίκηση του ΟΑΣΘ πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Πα.Σ.Πα. Μακεδονίας – Θράκης, στα γραφεία του Οργανισμού, την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022, στο πλαίσιο του στόχου της βελτίωσης της εξυπηρέτησης των ΑμεΑ από την αστική συγκοινωνία της πόλης της Θεσσαλονίκης.

 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αυγουστίδης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γεβρεξούδης, καθώς και ο επίτιμος Γραμματέας κ. Βαρσαμής, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους αρμόδιους φορείς και να τοποθετηθούν γύρω από τα ζητήματα που απασχολούν τα άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες, αναφορικά με τη δυνατότητα της απρόσκοπτης μετακίνησής τους, από το μοναδικό, έως τώρα, μέσο μαζικής μεταφοράς που υπάρχει στη Θεσσαλονίκη.

 

Μέσα σε ένα εγκάρδιο κλίμα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ κ. Γεώργιος Σκόδρας, ανταποκρίθηκε θετικά στα αιτήματα – προτάσεις του Συλλόγου, σχετικά με θέματα προσβασιμότητας που συσχετίζονται με την ανάπτυξη, το συντονισμό και την εποπτεία των αστικών και υπεραστικών γραμμών, καθώς και την υπηρεσία «πόρτα – πόρτα».

 

Πιο συγκεκριμένα, στο προσεχές διάστημα αναμένεται να μισθωθούν δύο νέα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα, ανανεώνοντας το στόλο της παραπάνω υπηρεσίας (πόρτα – πόρτα), που είναι πρωτοποριακή στο χώρο των συγκοινωνιών στη χώρα μας.

 

Παράλληλα, ο κ. Σκόδρας, ενημέρωσε ότι έχει ήδη προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την προμήθεια των ανταλλακτικών που αφορά το σύνολο του στόλου των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, ενώ ο ίδιος, κατόπιν παρακλήσεων των μελών του Παραρτήματος, δεσμεύτηκε στο να δοθεί προτεραιότητα για τα οχήματα που εξυπηρετούν τα ΑμεΑ, ώστε να αποκατασταθεί η πληρότητα – διαθεσιμότητα του στόλου της εν λόγω «υπηρεσίας».

 

Ακόμα, από την πλευρά της Διοίκησης τονίστηκε ότι πρόκειται να εκδοθεί εγκύκλιος ενημέρωσης προς όλους τους οδηγούς λεωφορείων των αστικών γραμμών, όσον αφορά την επιμόρφωσή τους σε θέματα σωστής αντιμετώπισης των ατόμων με βαριές κινητικές αναπηρίες, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία τόσο του Οργανισμού όσο και της εξυπηρέτησης των ΑμεΑ.

 

Παράλληλα, υπάρχει πρόθεση να προγραμματιστούν και να τρέξουν επιδοτούμενα προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης των εργαζομένων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, προς όφελος όλων των πολιτών, αναπήρων και μη, ενισχύοντας εν κατακλείδι τις συγκοινωνιακές δομές της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης.

 

Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθεί, ότι στη σύσκεψη, από την πλευρά του ΟΑΣΘ, παραβρέθηκαν επίσης, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος κ. Ιωσήφ Κιοσέογλου, ο Διευθυντής Κίνησης κ. Σίμος Παπαδόπουλος, καθώς και ο Διευθυντής Διασφάλισης Εσόδων κ. Χρήστος Χατζηγεωργίου.

 

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Παραρτήματος Μακεδονίας – Θράκης δεν θα μπορούσαν να μην ευχαριστήσουν θερμά τη Διοίκηση του Οργανισμού και προσωπικά τον Πρόεδρο κ. Σκόδρα, για την εγκάρδια φιλοξενία και την ανιδιοτελή στήριξή του στις προσπάθειες του Συλλόγου.

 

Εξάλλου, η συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια, αναδεικνύει με τον πιο εφάμιλλο τρόπο, τις κοινές αντιλήψεις και αξίες, γύρω από την ανιδιοτελή στήριξη των ατόμων που αντιμετωπίζουν κάποιας βαριάς μορφής αναπηρία. Η κοινή πεποίθηση και συμπόρευση των δύο πλευρών, δεν αμφισβητεί το στόχο που έχει τεθεί… και που δεν είναι άλλος από τη θεμελίωση του δικαιώματος της απρόσκοπτης μετακίνησης και της ισότιμης συμμετοχής των ΑμεΑ στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

No Comments

Post A Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο