Η επί ίσοις όροις συμμετοχή των ΑμεΑ στην παραγωγή τέχνης… το ζητούμενο στην Μουσική Παράσταση Μαριονέτας που πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο της άρσης των «εμποδίων» που δημιουργούν πολλές φορές τα στενά όρια της αναπηρίας, καθώς και της απρόσκοπτης προσβασιμότητας στην παραγωγή σύγχρονων και κλασικών μορφών τέχνης, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία μια συμπεριληπτική – σύγχρονης τεχνολογίας – μουσική παράσταση μαριονέτας.

 

Πιο συγκεκριμένα, το θέατρο Εφ, σε συνεργασία με το Παράρτημα Μακεδονίας – Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών και τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, υλοποίησε ένα συμπεριληπτικό καλλιτεχνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την από κοινού συμμετοχή επί ίσοις όροις ατόμων με και χωρίς αναπηρία.

 

Στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, υπό το ζεστό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων, παρουσιάστηκε μία μουσική παράσταση μαριονέτας με τη χρήση πρωτότυπου εξοπλισμού, ο οποίος έδινε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να χειριστούν την παραγωγή ηλεκτρονικής μουσικής και την κίνηση μαριονετών.

 

Στόχος του συγκεκριμένου έργου, δεν ήταν άλλος από την συμπερίληψη των ατόμων με βαριές κινητικές αναπηρίες, στην ισότιμη συμπερίληψη και συμμετοχή τους στην παραγωγή τέχνης, αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες.

 

Τόσο ο Πρόεδρος κ. Αυγουστίδης όσο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δεν έχουν παρά να ευχαριστήσουν και να συγχαρούν τον καθένα ξεχωριστά, που συμμετείχε και συνέβαλλε σε αυτήν την προσπάθεια – πρωτοβουλία και εύχονται από καρδιάς την συνέχιση και άλλων τέτοιων ιδεών – ενεργειών, που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ενσωμάτωση – ένταξη των ΑμεΑ και των οικογενειών τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 

Διεύθυνση: Γιωργής Σφυρής

 

Σχεδιασμός και διδασκαλία μουσικής: Αδάμ Σιάγας

Σχεδιασμός και διδασκαλία μαριονέτας: Λήδα Σιμώτα-Ελ Τζαγιούζι

 

Συμμετέχοντες:

Απόστολος Βαλάρης

Ελευθερία Ζούνη

Πηνελόπη Καραμπεΐδου

Κυριάκος Καραμπεΐδης

Αρετή Μακρολειβαδίτη

Δέσποινα Πολύζου

Γιώργος Τοπούζης

No Comments

Post A Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο