Επανεκκίνηση… και μηνύματα προσβασιμότητας έστειλε ο Πα.Σ.Πα. Μακεδονίας – Θράκης στην 85η ΔΕΘ

Την επίσημη επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων και της παρουσίας του Πα.Σ.Πα. Μακεδονίας – Θράκης σηματοδότησε η φετινή 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία πραγματοποιήθηκε ύστερα από μια μακρά περίοδο δυσκολιών που έχει προκαλέσει η πανδημία του “Κορωνοϊού”, σε ένα νέο υγειονομικό πλαίσιο προστασίας.

 

Τα μέλη του Συλλόγου έζησαν επί εννέα μέρες στους ρυθμούς της Έκθεσης συμμετέχοντας με μεγάλο ενθουσιασμό στην μεγάλη αυτή γιορτή, όπου πλήθος κόσμου επισκέφτηκε τον περιβάλλοντα χώρο του περιπτέρου του Συλλόγου, περιηγήθηκε σε αυτόν, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε για τις δράσεις, τη λειτουργία και τις προοπτικές του Παραρτήματος, καθώς και για τις εκδηλώσεις των ανθρώπων με βαριές κινητικές αναπηρίες. 

Ο ιδιαίτερος συμβολισμός που συνόδευσε την παρουσία του Συλλόγου στην φετινή ΔΕΘ, ήταν η παρουσίαση δύο πρωτοποριακών για τα ελληνικά δεδομένα αναπηρικών ποδηλάτων με υποβοηθούμενη ηλεκτροκίνηση, τα οποία παρουσιάστηκαν στους επισκέπτες και τα οποία έτυχαν ένθερμης υποστήριξης, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την εξέλιξη των εναλλακτικών μέσων μετακίνησης των ΑμεΑ στο πλαίσιο της προσβασιμότητας στη χώρα μας.

Μεγάλη ήταν επίσης και η προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις – διευκρινήσεις σε μια σειρά από ζητήματα αναπηρίας στα Μ.Μ.Ε. τοπικής και εθνικής εμβέλειας, εδραιώνοντας την δυναμική του Συλλόγου σε μια προσπάθεια εξωστρέφειας που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια, προκειμένου τα άτομα με αναπηρίες να καταστούν αναπόσπαστο και ισότιμο κομμάτι της κοινωνίας.

 

Ο Πρόεδρος κ. Αυγουστίδης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου αισθάνονται περισσότερο από ποτέ την ανάγκη να ευχαριστήσουν από καρδιάς την Διοίκηση της HELEXPO – ΔΕΘ και προσωπικά τον Πρόεδρο κ. Αναστάσιο Τζήκα, καθώς και την κα. Άννα Τομπάζη για την αμέριστη συμπαράσταση, εμπιστοσύνη και βοήθεια απέναντι στο Παράρτημα Μακεδονίας – Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών και κατ’ επέκταση στα άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες και στις οικογένειές τους.

Κλείνοντας, το Παράρτημα Μακεδονίας – Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών ευχαριστεί θερμά τα μέλη του για την βοήθειά τους και την παρουσία τους, καθώς και τον κάθε επισκέπτη ξεχωριστά.

 

Ευελπιστούμε η 86η ΔΕΘ το νέο έτος να έχει το ίδιο άρτιο εκθεσιακό αποτέλεσμα με την πανδημία να αποτελεί οριστικά παρελθόν. Ανανεώνουμε λοιπόν το ραντεβού μας για του χρόνου…

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι το περίπτερο του Συλλόγου επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων οι εξής: Κυριάκος Μητσοτάκης Πρωθυπουργός, Θόδωρος Σκυλακάκης  Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Κώστας Σκρέκας Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δόμνα Μιχαηλίδου Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Νίκος Παναγιωτόπουλος Υπουργός Άμυνας, Νίκη Κεραμέως Υπουργός Παιδείας, Μάκης Βορίδης Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Βασίλης Κικίλιας Υπουργός Τουρισμού, Geoffrey Pyatt Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών, Απόστολος Τζιτζικώστας Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Μπακογιάννης Δήμαρχος Αθηνών, Θεόδωρος Καράογλου Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Στράτος Σιμόπουλος Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κούβελας Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Χαράλαμπος Λαλούσης Αρχηγός ΓΕΣ, Αναστάσιος Σπανός Διοικητής Γ΄ Σώματος Στρατού, Χρήστος Μήττας Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Κεντρικής Μακεδονίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου Πρόεδρος «Πλεύση Ελευθερίας», κ.α.   

No Comments

Post A Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο