Δυναμική παρέμβαση του Πα.Σ.Πα. Μακεδονίας – Θράκης στην Παναναπηρική Κινητοποίηση της ΕΣΑμεΑ (31/10/2013)

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Παναναπηρική Κινητοποίηση που διοργάνωσε η ΕΣΑμεΑ την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013 στα Υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών στην Αθήνα.

Στη κινητοποίηση έλαβε μέρος και το Παράρτημά μας με 12 μέλη του και 3 συνοδούς, παρεμβαίνοντας δυναμικά και εκπέμποντας ηχηρά μηνύματα. Ταξιδέψαμε από Θεσσαλονίκη – Αθήνα και επιστροφή (1000 + χιλιόμετρα) για να φωνάξουμε για τα αυτονόητα, όπως λ.χ.: για το δικαίωμά μας στην αξιοπρεπή διαβίωση, με αξιοπρεπείς συντάξεις και επιδόματα, χωρίς καθυστερήσεις και ταλαιπωρία στα ΚΕΠΑ, με παροχές που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας από τον ΕΟΠΥΥ κ.α.

Η φωνή μας ήταν τόσο δυνατή που ακούστηκε από του αρμόδιους Υπουργούς οι οποίοι έσπευσαν να πάρουν πίσω όσα άφηναν τις προηγούμενες μέρες να διαρρεύσουν για περικοπές και άλλα δυσάρεστα, που θα έπλητταν τις παροχές προς τα άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες.

Τη στήριξή τους στην Παναναπηρική κινητοποίηση εξέφρασαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης με αντιπροσωπείες βουλευτών που παρέστησαν στη κινητοποίηση. Συγκεκριμένα από το ΣΥΡΙΖΑ παραβρέθηκαν οι Βουλευτές κκ. Στρατούλης & Αμανατίδου, από τους ΑΝ.ΕΛ. οι Βουλευτές κκ. Μελάς & Χαϊκάλης και από το Κ.Κ.Ε. ο κ. Χαλβατζής.

Αποσπάσματα από την κινητοποίηση μπορείτε να βρείτε εδώ: 

No Comments

Post A Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο