Διοργάνωση Ημερίδας με θέμα: «Συμβουλευτική – Υποστηρικτική των οικογενειών, συνοδών, φροντιστών των ατόμων με βαριά κινητική αναπηρία»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, η Ημερίδα που διοργάνωσε ο Πα.Σ.Πα. Μακεδονίας – Θράκης, με θέμα: «Συμβουλευτική – Υποστηρικτική των οικογενειών, συνοδών, φροντιστών των ατόμων με βαριά κινητική αναπηρία».

Άνθρωποι από το χώρο της κινητικής αναπηρίας και όχι μόνο, παρουσίασαν και ανέπτυξαν την γνώση τους και την εμπειρία τους για την προσαρμογή και την διαχείριση της παραπληγίας – τετραπληγίας στο οικογενειακό περιβάλλον, σε μια καθημερινότητα που ξαφνικά αλλάζει, σε μια πραγματικότητα όπου όλοι πρέπει να λύσουν προβλήματα τεχνικά και συναισθηματικά, ώστε να υπάρχει μια ισορροπία και μια ποιότητα ζωής προς όφελος όλων.

Σίγουρα τα προβλήματα που προκύπτουν δεν βρήκαν τη λύση τους, αλλά έγινε μια πρώτη επαφή με τις απορίες και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με κινητική αναπηρία, αλλά κυρίως οι οικογένειες, συνοδοί και φροντιστές που επωμίζονται και αυτοί με την σειρά τους ένα πολύ μεγάλο μέρος ευθύνης στην νέα καθημερινότητα.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους ομιλητές που άμεσα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου, τα προεδρεία που συντόνισαν άριστα το πρόγραμμα της Ημερίδας και τις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν, καθώς και τους συμμετέχοντες μέλη του Συλλόγου και μη, που με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολούθησαν τις εργασίες.

Τέλος ευχαριστούμε το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης «η Αναγέννηση» και την εταιρία Arthromed που ήταν οι υποστηρικτές και χορηγοί της εκδήλωσης, καθώς και τον Δήμο Θεσσαλονίκης για την παραχώρηση της αίθουσας και του εξοπλισμού.

No Comments

Post A Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο