Βροντερό «παρών» του Πα.Σ.Πα. Μακεδονίας – Θράκης στην κινητοποίηση της ΕΣΑμεΑ στην Θεσσαλονίκη

Με μια πολυπληθέστατη και άνευ προηγουμένου πορεία διαμαρτυρίας εορτάστηκε φέτος η Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με αναπηρία στη Θεσσαλονίκη. Μέλη φορέων της αναπηρίας από ολόκληρη την Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία, έδωσαν το παρών και βροντοφώναξαν την αντίθεση τους, σε οποιαδήποτε μνημονιακή πολιτική, προσβάλλει την αξιοπρεπή διαβίωση, την ποιότητα ζωής και την ομαλή επανένταξη στην κοινωνία και την καθημερινότητα, των ατόμων με βαριές κινητικές αναπηρίες, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Εντυπωσιακή όμως ήταν και η παρουσία του Παραρτήματος Μακεδονίας – Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, καθώς πολλά μέλη μας ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα και στήριξαν την προσπάθεια αυτή, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς την Πολιτεία, αναφορικά με τα δικαιώματα των ΑμεΑ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η διοργάνωση του συλλαλητηρίου έγινε από την ΕΣΑμεΑ, με τη συνεργασία των Περιφερειακών Ομοσπονδιών Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Τέλος, με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση, μεταξύ άλλων: ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφεριάρχης και υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Χάρης Αηδονόπουλος, η εκπρόσωπος της Λαϊκής Ενότητας κα. Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ο Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου κ. Σούλας Πέτρος, καθώς και ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Τρεμόπουλος.

No Comments

Post A Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο